Direct door naar content
Wie nomineer jij voor de verkiezing Uniek Sporttalent 2018?  afbeelding nieuwsbericht

Wie nomineer jij voor de verkiezing Uniek Sporttalent 2018?

28 augustus 2018

Ken jij of ben jij een breedtesporter met een handicap die het afgelopen jaar mooie sportieve prestaties heeft geleverd? Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap? Een sporter die persoonlijke records heeft weten te verbreken? Nomineer hem, haar of een heel team dan nu voor de titel ‘Uniek Sporttalent 2018’! De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en haar partners ABN AMRO en Sublime FM, wordt dit jaar voor de 5e keer gehouden.

Hoe werkt de verkiezing?

Je kunt jouw favoriete sporttalent t/m 10 september 2018 nomineren via www.unieksporttalent.nl. Je kunt iemand nomineren in de volgende categorieën: 1. Lichamelijke of visuele beperking. 2. Verstandelijke of meervoudige beperking. 3. Teams bestaande uit sporters met een handicap.

De verkiezing bestaat per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale waarbij deelnemers door kunnen gaan naar de volgende ronde door zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De winnaars per categorie zullen gehuldigd worden op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA.

De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse. Zij zullen hun stem laten gelden in de finale. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op www.unieksporttalent.nl.

Prijzenpakket

Naast de titel ‘Uniek Sporttalent’ krijgen de winnaars een cheque ter waarde van € 1.000,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportverenigingen waar de winnaars actief zijn mogen voor maar liefst € 4.000,- stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid