Direct door naar content
Rol de Brabantse natuur in op deze rolstoelvriendelijke paden afbeelding nieuwsbericht

Rol de Brabantse natuur in op deze rolstoelvriendelijke paden

05 januari 2022

Brabant staat bekend om de gezellige steden. Maar ga je buiten Den Bosch, Eindhoven, of Breda dan kom je in prachtige natuur. Het mooiste voor jou is: dankzij rolstoelvriendelijke paden en routes rol jij zo in je rolstoel gebieden als de Chaamse Bossen en de Drunense Duinen in. Waar wacht je nog op?!

Als je in een rolstoel zit wil je net als ieder ander de natuur in kunnen. Op steeds meer plekken in Nederland kun je zonder over takken en boomwortels te hobbelen van de natuur genieten. We zetten hier daarom regelmatig voor jou mooie geasfalteerde paden en drempelloze routes op een rij. Dit keer hebben we een aantal routes in Noord-Brabant voor je gevonden.

1. In en rond Eersel
Eersel werd in 2014 uitgeroepen tot wandelgemeente van Nederland. Dat is in de omgeving van dit dorp net onder Eindhoven nog steeds te merken. In dit gebied is aan jou gedacht met meerdere rolstoelpaden door de bossen en over heidevelden.

2. Chaamse Bossen
De Chaamse Bossen is een bijzonder afwisselend natuurgebied met bos, vennen en moerasgebied. De verharde wegen door het bos zijn voor jou geschikt om lekker over te rollen. Een speciale rolstoelroute wordt hier aangegeven met paaltjes waar een rolstoelpictogram op staat. Je kunt een route van 10 km doen, maar die kun je ook inkorten tot 5 km.

3. Drunense Duinen
Brabant ligt dan niet aan zee, maar het heeft toch een enorm duingebied: de Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je dennenbossen afgewisseld met duingebieden en stuifzandvlaktes. Door dit gebied van 3000 hectare lopen ook brede asfaltpaden waar jij met je rolstoel een route van 18 km kunt maken. Korter kan natuurlijk ook altijd.

4. Oisterwijkse Bossen en vennen
In het uitgestrekt natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en vennen liggen tientallen vennetjes. Door dit gebied dat ten Zuiden van Oisterwijk ligt, kun je een route van 3,5 km maken. Vanaf het bezoekerscentrum volg je paaltjes met een rolstoellogo erop. Je kunt daar bij dat startpunt ook een routekaartje halen.

5. De Warande
Ten Westen van Helmond ligt het natuurpark De Warande. Je vindt hier behalve bos ook een hertenkamp, een vijver met fontein en een beeldentuin. Over de goed begaanbare paden kun je zelf je routes bepalen zo lang je wilt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: