Direct door naar content
Beek gaat aanbod aangepast sporten promoten met website en app Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Beek gaat aanbod aangepast sporten promoten met website en app Uniek Sporten

06 september 2018

Mensen met een beperking kunnen via de website en app van Uniek Sporten kennis nemen van het aanbod aangepaste sporten in de gemeente Beek. De landelijke website en app, die door alle gemeenten in Nederland kan worden gevuld, biedt een  totaal overzicht  van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.

In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen een beperking. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat hun sportdeelname achterblijft bij de deelname door valide mensen. Een van de redenen daarvoor is dat het sportaanbod voor mensen met een beperking moeilijk vindbaar is. Fonds Gehandicaptensport heeft daarom besloten om de website en app Uniek Sporten gratis beschikbaar te stellen.

Ongeveer de 85% van de Nederlandse gemeenten heeft de website en app inmiddels gevuld met hun sport- en beweegaanbod. In Limburg geldt dit nu voor de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg en gemeente Beek. Naar verwachting zullen de overige gemeenten in Zuid-Limburg ook binnenkort bij aansluiten.

Omdat het vinden van het sportaanbod via de website en app vaak niet voldoende is om mensen met een beperking langdurig te laten sporten of bewegen, is in Beek tevens een beweegmakelaar aangepast sporten gestart. Deze beweegmakelaar bekijkt samen met de adspirant sporter welke wensen en mogelijkheden er zijn en maakt een match met het beschikbare aanbod.

De app Uniek Sporten kan via de App Store of Google Play gratis worden gedownload. De beweegmakelaar aangepast sporten is bereikbaar via Stichting De Haamen (info@dehaamen.nl of 046-4360180).

×

Zoeken

De website wordt doorzocht