Direct door naar content
Aangepast sportaanbod Gelderland onderdeel Prinsjesfestival Den Haag! afbeelding nieuwsbericht

Aangepast sportaanbod Gelderland onderdeel Prinsjesfestival Den Haag!

07 september 2018

Bij de opening van het parlementaire jaar op zaterdag 15 september in Den Haag staat sport centraal! Op de Hofplaats presenteren diverse sportaanbieders uit Gelderland zich, waaronder onze ambassadeur Paul Toes die rolstoelbasketbalclinics geeft. Zo staat aangepast sporten dus ook in Den Haag in de schijnwerpers. De provincie Gelderland is dit jaar strategisch partner van het Prinsjesfestival. Van 13 tot en met 18 september zijn er verschillende activiteiten waar heel Nederland kennis maakt met een innovatief, verrassend en mooi Gelderland. In het programma komen de thema’s Sport, Food en Health aan bod.

Activiteiten Hofplaats
Op zaterdag 15 september draait het op de Hofplaats naast de Tweede Kamer tussen 12.00 uur-17.00 uur om sport. Om het half uur zijn er clinics urban hockey of rolstoelbasketbal (de eerste om 13.00 uur). Naast foodtrucks zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals gamen in de FIFA game room en een BMX demonstratie.

Wandelestafette Nijmegen-Den Haag
Een evenement waar veel Gelderlanders aan mee doen is de wandelestafette. Deze gaat op maandag 10 september in Nijmegen van start. Op donderdag 13 september lopen de wandelaars hun laatste kilometer door het centrum van Den Haag, van de Grote Kerk naar het Plein. Deelnemers aan de wandeling zijn onder andere burgemeesters en wethouders van Gelderse gemeenten. Met hun intocht start het jaarlijkse Prinsjesfestival waar dit jaar de provincie Gelderland organisator is. Maar er lopen diverse bekenden mee, waaronder bijvoorbeeld kindercorrespondent Tako Rietveld met zijn Vteam. De Lange Poten is voor de gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola. Het slotspektakel is op het Plein waar burgemeester Krikke de wandelaars onthaalt.

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!