Direct door naar content
De Nationale Sportweek wordt voor iedereen een belevenis afbeelding nieuwsbericht

De Nationale Sportweek wordt voor iedereen een belevenis

13 september 2018

Yes! Het is weer zover. De Nationale Sportweek staat voor de deur. Van 15 tot en met 29 september (extra lang dit keer dus!) is dit voor iedereen –jong of ouder, met of zonder conditie- de kans om op je eigen niveau en tempo verschillende sporten uit te proberen.   

Denk maar niet dat je de enige bent die het voornemen heeft meer te bewegen, maar het niet daadwerkelijk doet. Of die het maar niet lukt een leuke sport of een geschikte sportvereniging te vinden voor zijn of haar kind die kampt met een beperking. We  kunnen alleen maar beamen dat zo’n zoektocht ook best lastig kan zijn. Dus: wat doe je als je wel graag wil sporten of bewegen, maar niet weet hoe, waar en wat? Juist, dan maak je gebruik van het aanbod tijdens de Nationale Sportweek. Zie het als een dagje uit waar jij, je vrienden en/of je kinderen zich goed zullen vermaken.

De Nationale Sportweek is een week waarin duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren openzetten. Waarom? Omdat het een perfecte kans is om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen. Dit jaar is de Nationale Sportweek extra uitgebreid en feestelijk. Het initiatief bestaat inmiddels vijftien jaar en daarom duurt het sportfeest vijftien dagen. Denk aan clinics, spelletjes voor kinderen, obstacle run trainingen, dans work-outs, aerial yoga, judo, race running en ga zo maar door. Met een uitsmijter eindigt de week met een nacht van de sport, op 29 september: de #BeActiveNight.

Sporten doen we niet alleen omdat we slanker willen worden, of gespierder. Sporten doen we ook om onder de mensen te zijn, vrienden te maken, ons mentaal beter te voelen en letterlijk beter in ons vel te zitten. Daarom geldt voor heel Europa de Europese Week van de Sport, omdat 59 % van de Europeanen zelden of nooit sport of beweegt. Dat terwijl actiever leven makkelijker is dan het klinkt. Om dat te laten zien, doen er in deze Europese Week van de Sport 31 landen mee die bij elkaar voor bijna 26.000 evenementen zorgen waar ruim acht miljoen mensen aan deelnemen. Hoe jong of oud je ook bent, hoe je conditie er ook voorstaat en wat je beperking ook is: uiteindelijk is er een sport die jij kunt, die je leuk zult vinden en waardoor je lol beleeft en gaat stralen.

Hou tijdens de Nationale Sportweek de speciale Ready to Sport dagen in de gaten. Deze dagen zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, voor wie sporten soms een extra uitdaging is. Tijdens de Ready to sport-dagen wordt er gezorgd dat de juiste hulpmiddelen voor jou aanwezig zijn. Er is altijd begeleiding en je wordt van handige tips & tricks voorzien die je verder helpen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Rolstoeltennistop komt dit jaar naar Oss voor WK

“Gamen kan op het lijstje met wat je wél kan!”

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!