Direct door naar content

Sporten met een meervoudige beperking

 

Uniek sporten

Wat is een meervoudige beperking? Wanneer je een verstandelijke en lichamelijke beperking hebt, wordt dit beschreven als een meervoudige beperking. Bij een matige verstandelijke beperking in combinatie met een ernstig lichamelijke beperking wordt gesproken van een gewone meervoudige beperking. Bij een ernstig lichamelijke beperking (EMB) in combinatie met een zware verstandelijke beperking wordt gesproken van een meervoudige complexe beperking. Bij een meervoudige beperking komt epilepsie vaak voor evenals auditieve en visuele beperkingen. Sport en bewegen is dan wat ingewikkelder, maar zeker niet onmogelijk.

Bewegen, op wat voor manier dan ook, kan een groot positief effect hebben op het leven. Bij sport met een meervoudige beperking kun je denken aan speciale sportlessen, zoals die van het  internationale erkende Motor Activity Training Program (MATP). Verder is zwemmen ook een fijne beweegvorm als je een ernstige meervoudige beperking hebt. Huifdekrijden is ook nog een manier om  therapeutisch te bewegen.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor sporten en bewegen met een meervoudige beperking bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Sportaanbieder zoeken

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND JOUW UNIEKE SPORTAANBIEDERS

 
Programma van:
Partners: