Direct door naar content

Ambassadeur Mirjam Hagenaar

Ambassadeur Mirjam Hagenaar afbeelding ambassadeur

Mirjam Hagenaar is speciaal aangetrokken bij Nijkerk sportief en gezond om aangepast sporten te stimuleren. Als Buurtsportcoach Aangepast Sporten heeft ze in drie jaar tijd voor meer beweegmogelijkheden gezorgd voor mensen met een beperking en een beweegloket opgezet. Ruim 50 mensen per jaar hebben beweegadvies gevraagd. Daarbij werkt ze samen met onder andere de gemeente, gebiedsteams, zorg, welzijn, onderwijs en verschillende instellingen en verenigingen. Zo zijn in samenwerking met diverse verenigingen en sportscholen Special Sports groepen opgestart. Daar kunnen mensen met een beperking terecht die niet in een reguliere groep mee komen, een mooie mogelijkheid om bij een vereniging of sportschool aan te sluiten. In Nijkerk is dit jaar Sjors Sportief en Creatief gelanceerd met daarbij ook een specifiek aanbod voor kinderen met een beperking.

Passie voor werk
Mirjam heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond en vindt veel sporten leuk. Zo tennist ze, valt ze in bij de hockey-veterinnen van HC Nijkerk en staat ze graag op de ski. “Maar ik heb vooral passie voor mijn werk; ervoor zorgen dat  mensen met een beperking de juiste beweegactiviteit vinden of mogelijkheden voor hen creëren. Je ziet ze opbloeien als ze gaan bewegen, daar doe je het voor!”


NB: Mirjam is tot eind maart 2017 actief bij Nijkerk Sportief en Gezond. Zij ondersteunt Arnout Dijkstra bij zijn ambassadeurschap.

Terug naar overzicht Vind jouw Unieke Sport
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×