Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #17

Aflevering 17

In de 17e aflevering van ONBEPERKT ontvangen Wilfred en Eva paralympisch kogelstootster en discuswerpster Lara Baars.

Lara Baars is geboren met achondroplasie, een groeistoornis waardoor ze niet langer is dan 1,24 meter. Maar dit heeft haar nooit tegengehouden om haar passie achterna te gaan. Op de Paralympische Spelen van 2016 haalde ze brons voor kogelstoten en voor minder gaat ze sindsdien dan ook niet meer op.

Lara traint 22 uur in de week. Maar ze heeft de afgelopen jaren meerdere blessures gehad, waaronder een aan haar elleboog. Door het niet kunnen deelnemen aan wedstrijden is ze haar A-status verloren, de topsportstatus waarmee je in aanmerking komt voor een pakket aan voorzieningen. Nu is Lara genoodzaakt hard te werken naast de topsport.

Hoe Lara hiermee, maar ook met de meningen van anderen, omgaat en waarom ze haar beperking niet zou willen ruilen, is te beluisteren in de nieuwe aflevering van ONBEPERKT.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. Dit was de laatste aflevering van Wilfred, de volgende zal met een nieuwe host zijn.   

ONBEPERKT is een podcast van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. 

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en SoundCloud.

SHOWNOTES 

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:  

 

Programma van:

Partners: