Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #20

Aflevering 20

In de 20ste aflevering van ONBEPERKT ontvangen Eva en Marcel ex-militair en paralympisch basketbalspeler Marc van de Kuilen.

Mark was militair en werd in 2006 voor het eerst uitgezonden naar Afghanistan. Twee jaar later liep het helemaal mis tijdens een gevechtsoperatie. Hij kwam terecht in een friendly fire (vuur van eigen troepen). De schade was zo erg, dat beide benen geamputeerd moesten worden.

Dat was vroeger één van zijn grootste nachtmerries. Toen een collega enige tijd voor Mark zijn been verloor, dacht hij dat dit het einde van z’n leven zou zijn. Totdat het hem zelf overkwam. Op dat moment besefte hij hoe waardevol het leven is en dat een amputatie daar niks aan verandert.

Maar de amputatie bracht hem meer dan die realisatie. Na zijn lange revalidatie meldde Mark zich aan bij een basketbalploeg voor mensen in een rolstoel. Dit werd zijn grote passie. In 2016 ging hij zelfs met zijn ploeg naar de paralympische spelen in Rio de Janeiro. Een absolute droom die uitkwam.

Hoe Mark van een gewond militair naar topsporter ging, hoor je in de nieuwe aflevering van ONBEPERKT.

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en SoundCloud.

🎧 SHOWNOTES 🎧  

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbijkomen:  


ONBEPERKT podcast

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Eva Eikhout en Marcel Maijer een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. 

ONBEPERKT is een podcast van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. 

Programma van:

Partners: