Direct door naar content

Amputatievoetbal met een beperking

Is amputatievoetbal iets voor jou?

Voetbal is een populaire balsport waarbij twee teams zo vaak mogelijk moeten scoren in het doel van de tegenstander. Beide teams hebben een eigen doel waar hun keeper staat om de ballen uit het doel te houden. Het team met de meeste doelpunten (of goals) is de winnaar, bij een gelijk aantal punten of nul doelpunten is het gelijkspel en is er geen winnaar. De voeten, benen en het hoofd worden het meest gebruikt om de bal te spelen. Je mag de bal niet aanraken met je armen of handen. Er is ook altijd een scheidsrechter aanwezig om ervoor te zorgen dat de spelregels worden nageleefd.

Amputatie-voetbal is geschikt voor sporters die door ziekte, een ongeluk of een aangeboren afwijking een ledemaat missen. De teams bestaan uit zeven personen en alle veldspelers gebruiken krukken om zich voort te bewegen. Mis je bijvoorbeeld een arm of hand? Dan kun je ook meedoen maar sta je bijvoorbeeld in het doel.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor amputatievoetbal in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTCLUBS VOOR AMPUTATIEVOETBAL

Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond

Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De KNVB vindt dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten als voetbal moeten kunnen genieten. Niemand staat buitenspel. Daarom organiseert de KNVB al ruim dertig jaar competities voor G-teams. Samen met Fonds Gehandicaptensport, ING, Voetbal International en PwC is het G-voetbalplan ontwikkeld. Zo geven deze partijen G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren ze verenigingen om G-voetbal op te zetten.

Programma van:
Partners: