Direct door naar content

Hockey met een beperking

Hockey is een balsport waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. Tijdens het spel gebruikt iedere speler een stick om de bal aan te nemen, af te pakken of weg te slaan. Punten worden gescoord door de bal in het doel van de tegenstander te slaan. Hockey voor sporters met een beperking wordt ook wel ParaHockey genoemd, gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet. Binnen ParaHockey zijn er drie varianten: G-Hockey (voor spelers met een verstandelijke bepering), LG-Hockey (voor spelers met een lichamelijke beperking), H-Hockey (voor spelers in een handbewogen rolstoel) en E-Hockey (voor spelers in een elektrische rolstoel). Binnen de verschillende vormen worden de spelregels alleen aangepast als die aan de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komt.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te hockeyen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR HOCKEY

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

De KNHB concentreert zich op het gericht werven en behouden van hockeyers en betrokkenen, vanaf de Jongste Jeugd tot de veteranen LX en van breedtesport tot topsport. Om aan te (blijven) sluiten op de wensen en behoeften van al haar leden en betrokkenen ontwikkelt de KNHB het hockey aanbod continu.

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×