Direct door naar content

Rolstoelbasketbal met een beperking

Uniek sporten

Rolstoelbasketbal is een snelle wedstrijdsport waarbij twee teams zoveel mogelijk punten proberen te scoren in de basket. Elk team heeft een basket op de eigen helft, de tegenstander moet daar scoren. De spelers mogen de bal van de tegenstander af proberen te pakken. Rolstoelbasketbal is een aantrekkelijke sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Of je nu een aangeboren beperking hebt, een zware blessure of op latere leeftijd beperkt raakt, bijna iedereen kan meedoen met rolstoelbasketbal! Het is een veelzijdige, snelle en dynamische sport waar in teamwork belangrijk is. Iedereen kan meespelen in de competitie of deelnemen aan toernooien.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te rolstoelbasketballen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ROLSTOELBASKETBAL

Nederlandse Basketball Bond

Basketball Nederland (NBB) is een initiatief dat al het moois dat basketbal te bieden heeft centraal stelt. Basketball Nederland is dus de sport, maar ook het merk en de online kanalen die over basketbal communiceren en die basketball promoten. De NBB organiseert een rolstoelbasketbal competitie en een jeugd rolstoelbasketbal competitie in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Daarnaast is de NBB bezig met de ontwikkeling van Zone-basketbal.

Programma van:
Partners: