Direct door naar content

Snowboarden met een beperking

Uniek sporten

Snowboarden is een wintersport waarbij je schuin vastgeklikt op een board staat met één been voor en één been achter. Je glijdt als het ware schuin zigzaggend een berg af en kunt daarbij hindernissen, zoals heuveltjes met sneeuw, nemen om bepaalde sprongen uit te voeren. Voor deze sport heb je behalve een snowboard ook speciale schoenen, een goede helm en beschermende kleding nodig. Deze materialen kun je bij de indoor skihallen in Nederland ook eerst huren om te kijken of deze sport wat voor jou is.

Hoe kan ik aangepast snowboarden?

Snowboarden is door de vele aanpassingen een toegankelijke sport voor allerlei beperkingen. Als je bijvoorbeeld een prothesebeen hebt dan kun je het board hierop aanpassen. Met een beperking aan je armen hoef je minder aanpassingen te doen, dan zul je meer moeten oefenen op je balans. Je kunt ook gaan snowboarden als je een visuele beperking hebt. Dan ga je samen met een buddy van de piste af. Behalve staande kun je tegenwoordig door een Nederlandse uitvinding ook zittend snowboarden met behulp van de Twinrider.

Wat zijn de voordelen van snowboarden?

  • Snowboarden geeft je een gevoel van vrijheid als je met snelheid van de piste af suist.
  • Je versterkt je spieren in je romp, benen en armen
  • Tijdens een wintersportvakantie ben je lekker in de buitenlucht in een indrukwekkende omgeving van bergen

Waar kan ik snowboarden?

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te snowboarden bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR SNOWBOARDEN

Mentelity Foundation

De Mentelity Foundation wil mensen met een fysieke uitdaging helpen kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Leven met een uitdaging is niet niks. Ze organiseren daarom activiteiten waarbij de lat hoog ligt, waardoor ze een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling.

Programma van:
Partners: