Direct door naar content

Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Boccia

07 november 2018

Wat? Gehandicaptensport Nederland organiseert op woensdag 7 november de Nederlandse JEUGD Kampioenschappen (NJK) Boccia 2018
Voor wie? Jongeren met een Cerebrale Parese of andere motorische beperkingen in de leeftijd t/m 20 jaar
Waar? MBO College Hilversum, Arena 301, 1213 NW, Hilversum
Wanneer? Woensdag 7 november 2018, 10.00 - 14.30 uur

Jeugdboccia op topniveau
De Nederlandse Jeugdkampioenschappen boccia worden dit jaar alweer voor de zesde keer gehouden. Waar het evenement klein begon in 2012, verwachten we dit jaar een recordopkomst! In vorige jaren hebben de deelnemers laten zien dat jeugdboccia zich in een razend tempo ontwikkelt. Met wedstrijden op hoog niveau in alle klassen was het voor het toegestroomde publiek een feest om mee te maken. Inmiddels zijn al diverse deelnemers geselecteerd voor het nationale Talentteam boccia!

Hoe werkt het NJK?
Het NJK is open voor spelers t/m 20 jaar met motorische beperkingen aan armen en benen, bijvoorbeeld CP, spierziekte, dwarslaesie of een ande-re neurologische aandoening. Er wordt gespeeld in vier klassen zodat spelers het opnemen tegen tegenstanders met ongeveer gelijke fysieke mogelijkheden. Uiteraard is er ook een klasse voor gootspelers. Er wordt in toernooivorm gespeeld, maar ook minder gevorderde spelers zullen volop de gelegenheid hebben om wedstrijden te spelen.

Inschrijving
Iedereen kan zich inschrijven voor het NJK 2018, zelfstandig of via school. Scholen wordt gevraagd in de voorinschrijving aan te geven met hoeveel leerlingen zij verwachten te komen. Mocht het maximale deelnemersaantal worden overschreden, dan zal er een maximaal aantal deelnemers per school ingesteld worden en kunnen scholen zelf besluiten welke spelers zij afvaardigen. Aanmelden kan via het invullen van het online inschrijfformulier.

Meer weten over boccia?
Kijk op www.boccia.nl of neem contact op via e-mail of per telefoon 030 – 307 7890.

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×