Direct door naar content

Evenement Iedereen in Beweging

01 november 2018

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Een beperking mag daarbij geen belemmering zijn. Daarom willen wij in Brabant zo veel mogelijk mensen helpen bij het vinden van een sport of beweegactiviteit die ze met veel plezier kunnen beoefenen, nu en op de lange termijn.

We bundelen graag onze krachten, want samen kunnen we zoveel meer bereiken. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant op 1 november het evenement IEDEREEN IN BEWEGING. Kom ook in beweging en laat u inspireren door uiteenlopende interactieve presentaties tijdens dit evenement! We kijken onder meer hoe we nog beter kunnen samenwerken in het netwerk Uniek Sporten, hoe we meer sportieve winst kunnen behalen binnen sociale werkvoorzieningen en hoe sponsoring van unieke sporters succesvol kan worden geactiveerd. Ook is er aandacht voor het Sportakkoord en de impact hiervan voor het netwerk. Bekijk het hele programma onderaan en kies welke sessies u wilt bijwonen. Tussendoor is er volop gelegenheid om te netwerken. Locatie: Maaspoort Sport & Events, Marathonloop 1 ’s-Hertogenbosch. Inschrijven kan tot 25 oktober via deze link.

Programma IEDEREEN IN BEWEGING! op 1 november

13.00 uur: Inloop

13.30 uur: Opening met Henri Swinkels en Otwin van Dijk

14.00 uur: Deelsessies 1e blok:

 • Aandachtspunten Sportakkoord en inclusie
 • Relatie sport en zorg
 • Bewegen in de buitenruimte
 • Duiken: een unieke beleving

15.00 uur: Deelsessies 2e blok:

 • Uniek Sporten Brabant: het netwerk
 • Unieke hulpmiddelen
 • Health to work
 • Sponsoring unieke sporters

16.00 uur: Talkshow waarin professionals ingaan op prikkelende vragen en stellingen. Niels Cannegieter van Thinc Ahead gaat het debat aan met:

 • Sanne Voets, actief in de internationale dressuur voor ruiters met een lichamelijke beperking
 • Rita van Driel, Programma manager Grenzeloos Actief, NOC*NSF
 • Corniel Groenen, Afdelingshoofd Sport & Recreatie, gemeente ’s-Hertogenbosch
 • Freek Bijnen, Teamleider Sport en Combinatiefuncties, Beweegteam De Kempen
 • Peter van Duppen, MHFA trainer, GGZ instelling Reinier van Arkel

17.00 uur: Afsluiting met aansluitend een borrel

 

DEELSESSIES

U kunt bij de aanmelding een keuze maken uit onderstaande deelsessies:

1BLOK, 14.00 – 14.45 uur

AANDACHTSPUNTEN SPORTAKKOORD EN INCLUSIE
Wat is de impact van het sportakkoord? En wat betekent dit in het bijzonder voor een inclusieve samenleving? Laat u inspireren door Otwin van Dijk.
VNG-ambassadeur en burgemeester gemeente Oude IJsselstreek

RELATIE SPORT EN ZORG
Diverse gemeenten zetten zich al jarenlang in om de verbinding tussen zorg en sport te versterken, niet altijd een gemakkelijk opgave. Om dat te bereiken, is een goede samenwerking met stichtingen, (zorg)instellingen en sport- en beweegaanbieders van groot belang. Leer van de toelichting over een werkbare aanpak en best practices.
Beweegcoaches verschillende gemeenten

BEWEGEN IN DE BUITENRUIMTE
De buitenruimte kan zo worden ingericht dat iedereen er kan sporten, bewegen, spelen, revalideren en samen zijn. Ook in uw omgeving. Bureau Kragten laat zien hoe dit vanuit het gedachtengoed van het Athletic Skills Model overal te realiseren is en wat daarvoor nodig is.
Athletic Skills Model | Bureau Kragten

DUIKEN: EEN UNIEKE BELEVING
We nemen u mee in de wereld onder water. Wat maakt juist deze sport zo geschikt voor speciale doelgroepen? En wat is daarvoor nodig? U wordt geïnspireerd met mooie voorbeelden.
Red Lobster Divers

 

2e BLOK, 15.00 – 15.45 uur

UNIEK SPORTEN BRABANT: HET NETWERK
Er zijn veel partijen die een rol vervullen ten aanzien van de doelen van Uniek Sporten Brabant. Maar dat maakt het soms ook wat onoverzichtelijk. LouterHelder en CommunitySense nemen u mee in dit complexe samenwerkingsnetwerk. Ze tonen waar kansen en uitdagingen liggen, zodat ook u er meer voordeel uit kunt halen.
LouterHelder | CommunitySense

UNIEKE HULPMIDDELEN
Waar wordt op gelet tijdens de ontwikkeling van hulpmiddelen voor unieke sporters en hoe kunnen deze hulpmiddelen worden gefinancierd? Livit neemt u mee in haar visie en komt met voorbeelden uit de praktijk.
Livit

HEALTH TO WORK
In de sociale werkvoorzieningen is heel wat sportieve winst te behalen. Het project Health to Work stimuleert werknemers binnen de sociale werkvoorziening om in beweging te komen . Uniek Sporten Brabant presenteert haar aanpak met een goed voorbeeld uit de Eindhovense praktijk.
SSNB | Ergon | Uniek Sporten Zuid Brabant

SPONSORING UNIEKE SPORTEN
U krijgt een inkijkje in de beweegredenen van een sponsor om zich in te zetten voor Unieke Sporters. Hoe wordt een sponsorship succesvol geactiveerd en wanneer/hoe kan dit voor u interessant zijn?
Nederlandse Loterij

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×