Direct door naar content

Informatiebijeenkomst: wandelvrijwilligers

28 januari 2019

Uniek Sporten West-Brabant sluit zich ook dit jaar weer aan bij de Nationale Diabetes Challenge. Doel is om mensen op een laagdrempelige manier een eerste veilige stap te laten zetten om te gaan bewegen.

Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer, maar lopen nu fluitend de 10 kilometer uit.” Aldus Claudia Rens, beweegcoach Uniek Sporten West-Brabant. Vorig jaar was het een groot succes! Ruim 100 fanatiekelingen vertrokken met bussen naar Amsterdam, om daar de feestelijke finale uit te lopen.

Vrijwilligers gezocht!
Om deze prestatie te behalen gaan de deelnemers 20 weken wandelen. Dat gebeurt onder leiding van wandeltrainers en vrijwilligers. Zij zijn ook verantwoordelijk om wekelijks een passende wandeling uit te zetten in de eigen buurt of gemeente. Iedereen die geïnteresseerd is om samen met mensen met diabetes of een andere chronische aandoening aan de slag te gaan, is welkom op één van de informatiebijeenkomsten.

Informatiebijeenkomst Roosendaal

De eerste informatiebijeenkomst is op maandag 28 januari van 18.00 tot 20.30 uur in het Innovitapark, Oostelijke Havendijk 13 te Roosendaal. Aanmelden kan via info@sportloketwestbrabant.nl.

De tweede bijeenkomst vindt plaats in Breda. Op 6 februari van 18.00 tot 20.30 uur in het Stadskantoor Breda, Claudius Prinsenlaan 10. 

Terug naar agendaoverzicht
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×