Direct door naar content

X-triathlon 2019 voor mensen met een beperking

19 mei 2019

Doe mee aan de X-triathlon!
Wil je graag meedoen met een triathlon? Maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg organiseren voor de 2de keer X-triathlon voor mensen met een beperking.

Wat is de X-triathlon?
Triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-triathlon is een aangepaste triathlon. We houden rekening met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing. Je kunt kiezen tussen een recreantenparcours of wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen.

Voor wie is de X-triathlon?
Heb je een dwarslaesie, een vorm van autisme, één arm of been? Heb je een verstandelijke beperking, ben je blind of doof? Heb je niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking? En kun je hierdoor niet meedoen aan een gewone triathlon? Meedoen aan de X-triathlon kan wel! Alleen of met hulp van een of meer buddy’s. Een buddy helpt je met trainen voor en tijdens de X-triathlon. Voor elke beperking vinden we een oplossing, zodat je mee kunt doen aan dit sportevenement. Je kunt meedoen vanaf 8 jaar. De X-triathlon is vooral voor inwoners van Noord Limburg.

Wanneer en waar
De X-triathlon is op zondag 19 mei 2019 in Venray. De start is in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën.

Meld je aan!
Aanmelden en meer informatie is te vinden op de website: www.iedereenkansporten.nl

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×