Direct door naar content

Open Training Paraklimmen - Nieuwegein

08 mei 2019

Klimmen is voor iedereen. Soms aangepast, soms met meer begeleiding, maar wel voor jong en oud, groot en klein en voor mensen met een fysieke beperking. Daarom ondersteunt de NKBV het paraklimmen in Nederland.

Geen beperking
"Bij klimmen is een beperking, geen beperking", zei paraklimmer Renske Nugter al in 2012 in een interview met Hoogtelijn. En zo bewijst de Paraselectie van het Nederlands Team Sportklimmen. Deze groep gemotiveerde klimmers met een beperking trainen wekelijks met elkaar voor (inter)nationale wedstrijden.

Bekijk het Nederlands Team

In steeds meer klim en boulderhallen zijn protheses of rolstoelen dan ook geen vreemd beeld meer. Hoewel er nog weinig georganiseerd getraind wordt zijn de mogelijkheden om zelf te klimmen er zeker. Ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn om te klimmen of boulderen bij jou in de buurt? Neem dan contact op met een klim- of boulderhal in de buurt of mail naar paraklimmen@nkbv.nl.

Open training
Een aantal keer per jaar organiseert de NKBV een open training. Dan kun je meetrainen met de paraselectie om te kijken of klimmen en trainen iets voor je is. De volgende open training is op 8 mei 2019 van 15:00 tot 17:30 in Mountain Network Nieuwegein.

Meld je aan 

Foto: Renske Nugter tijdens een training

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×