Direct door naar content

Clinic voor belangstellende lopers, buddy’s en trainers van Running Blind

Van: 18 januari 2020 Tot: 18 januari 2020

In Breda gaat bij atletiekvereniging Sprint op woensdag 29 januari 2020 Running Blind Breda van start. Belangstellende lopers, buddy’s en trainers voor deze runnersgroep van mensen met een visuele beperking kunnen op 18 januari 2020 meedoen aan een clinic bij AV Sprint in Breda.

Bij Running Blind loopt een blinde of slechtziende hard samen met een buddy die hem/haar begeleidt. De visueel beperkte loper en de buddy houden beide een uiteinde van een koord vast. Op die manier kan de buddy aanwijzingen geven tijdens het lopen. De buddy’s lopen op vrijwillige basis mee. De trainers van de hardloopgroep zijn gediplomeerd en kunnen dus goed aandacht besteden aan de looptechniek. Dat is voor de doelgroep en het lopen een belangrijke meerwaarde.

Getrainde buddy’s
Running Blind Breda is op zoek naar buddy's die de slechtziende of blinde hardlopers willen begeleiden. Tijdens het lopen is een belangrijke taak weggelegd voor de buddy. “We vinden het belangrijk dat de buddy’s hun taak serieus nemen”, vertelt Joost van Gent van Running Blind Nederland. “We geven daarom ook eerst een clinic en laten hen ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Een goede concentratie, empathisch vermogen en een goede conditie zijn voorwaarden om buddy te kunnen zijn.”

Running Blind Breda
Op 18 januari 2020 organiseert Sprint van 11.00 tot 14.00 uur een clinic. Zowel de lopers met visuele beperking als buddy’s worden dan geinstrueerd. Ook wordt er geoefend. Om ziende lopers en potentiële buddy’s te laten ervaren wat het lopen met visuele beperking precies inhoudt, beschikken we over verschillende brillen waarmee slechtziendheid kan worden gesimuleerd. Vanaf 29 januari starten de trainingen. Elke woensdag van 9.30 tot 10.30 uur.

Aanmelden
Geinteresserde lopers, buddy’s en trainers kunnen zich aanmelden voor de clinic via runningblind@avsprint.nl.

Kijk hier voor meer informatie voor Running Blind Breda.

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×