Direct door naar content

Lancering Wheels2sport Purmerend

Van: 27 februari 2020 Tot: 06 maart 2020
Beste lezer,
 
Wheels2Sport is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF, Welzorg en Sunrise Medical. Het doel is om het voor sporters met een handicap mogelijk te maken om een (andere) sport uit te proberen zonder bijkomende kosten. Via Wheels2Sport kan men voor een periode tot maximaal 6 maanden een hulpmiddel (rolstoel, handbike e.d.) uitproberen.
   

UITNODIGING PERSMOMENT
 
Op vrijdag 6 maart om 11.00 uur (inloop 10.45 uur) wordt door wethouder Harry Rotgans (zorg) en wethouder Mario Hegger (sport) in het bijzijn van Wheels2Sport en Spurd het eerste sporthulpmiddel uitgereikt aan de eerste kandidaat.

Locatie: De Beuk (sportcafé), Van IJsendijkstraat 365, 1442 LB Purmerend
 

U bent van harte welkom om bij dit persmoment aanwezig te zijn.


Wheels2Sport
Een van de speerpunten in het beleid van gemeente Purmerend is inclusiviteit. Ook sport en bewegen staan hoog op de agenda. Voor inwoners met een beperking kan er een financiële drempel zijn om te gaan sporten. Je koopt – of vraagt deze aan bij het Wmo loket - immers geen dure aangepaste rolstoel als je niet zeker weet of de sport wel bij je past. Wheels2Sport verbindt beide ambities met elkaar.
 
Een investering voor de sporter of gemeente wordt in eerste instantie dus voorkomen. Deze volgt pas als blijkt dat de sport bij de sporter past. Wheels2Sport ondersteunt de sporter in de keuze en het instellen van het hulpmiddel. Ook verzorgt zij de logistieke en administratieve afhandeling en de service en het onderhoud. Ervaring in andere gemeenten leert dat er voor Purmerend meerdere aanvragen per jaar te verwachten zijn. www.wheels2sport.nl
 
Spurd & Wmo
Spurd zet zich samen met het Wmo loket in om dit initiatief uit te rollen binnen de gemeente Purmerend. Spurd zal zich ook inspannen om verenigingen te ondersteunen in het oprichten van een afdeling of team voor aangepaste sporten. Wheels2Sport past binnen de ambitie van Purmerend om te komen tot een inclusieve samenleving.
×

Zoeken