Direct door naar content

Training ‘Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag’ voor vrijwilligers,

Van: 02 december 2021 Tot: 16 december 2021

In samenwerking met MEE organiseert de gemeente Apeldoorn een training over niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag, speciaal voor vrijwilligers in Apeldoorn. De training bestaat uit 3 dagdelen en zal plaatsvinden op donderdag 2 december (van 9.00 – 16.30) en donderdag 16 dec. (van 9.00 – 12.30). Als de training nog niet op locatie kan plaats vinden dan wordt het een digitale training.

Tijdens de training wordt nader ingegaan op verschillende niet-zichtbare beperkingen, zoals autisme, licht verstandelijke beperking (LVB) en niet aangeboren hersenletsel. Je leert de beperkingen herkennen en hoe je hier mee om kunt gaan, zodat situaties niet meer hoeven te escaleren. In de training wisselen theorie en praktijk elkaar af.

Het doel is dat vrijwilligers met meer kennis over niet-zichtbare beperkingen en een afgestemde communicatie tot een betere samenwerking kunnen komen met mensen met een niet-zichtbare beperking. Om er zodoende voor te zorgen dat zij beter kunnen meedoen in de maatschappij (inclusie).

In een fysieke training kunnen er maximaal 15 personen deelnemen. Online geldt een maximum aantal van 10 personen. Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie over de training is hier te vinden.

Terug naar agendaoverzicht
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×