Direct door naar content

Thema-avond: 'gedrag (g)een probleem' in Amstelveen

04 april 2017

Thema-avond: “Gedrag (g)een probleem!”

Bijna elke trainer of begeleider komt er mee in aanraking; kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch misgaat? Op dinsdag 4 april organiseert Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Link2Sport en Sportbedrijf Amstelveen de cursus “gedrag (g)een probleem!” in Amstelveen. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op omgang met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.  

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is dit gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop "Gedrag (g)een probleem!" Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim van Link2Sport. Arjan heeft ervaring als sportdocent in het onderwijs en ruime ervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. De cursus is een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De cursus vindt plaats op dinsdag 4 april bij AV Startbaan in Amstelveen. Het programma start om 19.00 uur en zal tot ongeveer 21.15 uur duren.

Programma
18:45 - 19:00:
Inloop met koffie/thee
19:00 - 19:30: Inleiding / theorie
19:30 - 20:30: Praktijk deel 1
20:30 - 21:00: Praktijk deel 2
21:00 - 21:15: Afronding

De kosten voor deze cursus bedragen 10,- euro.

De cursus wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden. De cursus is toegankelijk voor verenigingen uit deze regio. Zowel verenigingen met een ‘aangepast’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod, die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan bij de regioconsulent Aangepast Sporten van Amstel & Meerlanden, Wout Werker, via 023 – 557 59 37 of wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Aanmelden kan tot 25 maart.

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×