Direct door naar content

Scholing: inspireer je sporters het maximale uit zichzelf te halen'

29 april 2017

Zaterdag 29 april (van 13.00 uur tot 16.00 uur) en 20 mei (van 09.30 uur tot 12.30 uur) organiseert De Brug provincie Groningen in Groningen een bijscholing (bestaande uit twee dagdelen) met het thema: inspireer je sporters het maximale uit zichzelf te halen. Meer over de inhoud van de scholing kun je hieronder lezen. 

Aanmelden?
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar m.zwartsenburg@debrugprovinciegroningen.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen: 06-18945121. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 26 april. Deelname aan de bijscholing is gratis.

Waarom?
Een keer per twee jaar organiseert De Brug provincie Groningen de Special Olympics Regionale Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking in Groningen. Met het organiseren van dit evenement wordt sport ingezet als prachtig middel om onder andere: Persoonlijke ontwikkeling van de sporters met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten met emancipatie en empowerment als resultaat.

Iedere week zijn veel sporters bij tal van verenigingen actief. De trainers en vrijwilligers van deze verenigingen leveren daarmee ook een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op sporttechnisch gebied als op sociaal gebied. Het is belangrijk als trainer en vrijwilliger binnen een vereniging bewust te zijn van deze rol en steeds weer te bedenken hoe je sporters uit kunt dagen het maximale uit zichzelf te halen en grenzen te verleggen.

Inhoud scholing
Daarom organiseert de Brug provincie Groningen in de aanloop naar de Special Olympics een scholing waarbij ze trainers en vrijwilligers uit willen dagen weer bewust te kijken naar de manier van werken met de sporters. Wat gaat goed, maar ook wat zou misschien net wat anders kunnen waardoor sporters (nog weer) meer uitgedaagd worden.

De scholing bestaat uit 2 dagdelen en vindt plaats in Groningen op zaterdag 29 april van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag 20 mei van 09.30 uur tot 12.30 uur.

Terug naar agendaoverzicht
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×