Direct door naar content

Clinic Rolstoeltennis van Maikel Scheffers 12-14-16 juni

12 juni 2017

Op 12, 14 en 16 juni organiseert Team Brabant Sport, samen met de Esther Vergeer Foundation en de KNLTB meerdere clinics rolstoeltennis. Onder leiding van voormalig wereldkampioen Maikel Scheffers laten we je op een ontspannen, leuke en enthousiaste manier kennis maken met deze sport. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 

Rolstoeltennis is een uitdagende sport! Rolstoeltennis houd je fit, geeft plezier en gezelligheid en zorgt voor een gezonde manier van bewegen, Het leuke van rolstoeltennis is dat je behalve met je groepje ‘Rollers’ ook met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Daarnaast biedt het mogelijkheden om jezelf te verbeteren en uit te dagen. Onze Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop.

Wat gaan we doen? 
We gaan aan de slag met de basis van het rolstoeltennis, bal en slagvaardigheid, het manoeuvreren met de speciale rolstoel en we gaan natuurlijk kleine wedstrijdjes doen. Alle aspecten van het valide tennis komen ook bij rolstoeltennis aan bod.

Locatie en aanmelden
De clinic vindt plaats tijdens de Ricoh Open, een internationaal tennistoernooi op het Autotron terrein in Rosmalen. Er zijn per dag twee aanvangstijden: 14.30 en 15.30 uur. De clinic duurt ongeveer 1 uur. Je kunt je aanmelden via dit speciale aanmeldformulier. Deelname aan de clinic betekent dat je toegang hebt tot het evenemententerrein. Het evenemententerrein, inclusief de trainingsbanen en enkele bijbanen zijn toegankelijk met een rolstoel. Baan 1 en het centre court zijn beperkt toegankelijk. Er zijn daar slechts enkele rolstoelplaatsen. Op basis van de beschikbaarheid per dag wordt ter plekke gekeken wat de mogelijkheden zijn. 

Kleding
Het enige waar je zelf voor moet zorgen, is dat je in sportkleding komt. Wij verzorgen alle materialen, zoals ballen, rackets en speciale rolstoelen. 

Maikel Scheffers
Maikel Scheffers is professioneel rolstoeltennisser. Hij is de voormalig nummer 1 van de wereld door zijn winst bij diverse internationale toernooien zoals de bekende Grand Slams Roland Garros, Australian Open en Wimbledon. Ook werd hij maar liefst 4 keer wereldkampioen. 

Vragen?
Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar: merel@teambrabantsport.nl. We kijken uit naar jullie komst!

Terug naar agendaoverzicht

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×