Direct door naar content

Cursus 'van patiënt naar sporter' op 25 oktober

25 oktober 2017

Het Sport Expertise Centrum nodigt alle trainers, vrijwilligers en instructeurs van sportaanbieders uit voor de cursus Van Patiënt naar Sporter op woensdag 25 oktober en op 11 november is er ook een avond. Beide avonden zijn van 19.00 uur tot 21.30 en vinden plaats in de Talentencampus te Oss.

Sporten met een chronische beperking kan voor veel mensen een drempel zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot deel van onze populatie (1,1 miljoen inwoners uit Noord-Brabant!!) kampt met een chronische beperking. Zou u als vereniging of sportaanbieder deze doelgroep graag willen omarmen, of heeft u mensen met een chronische beperking in uw sportgroep zitten en zou u graag meer handvaten willen krijgen om hiermee aan de slag te gaan? Dan is de cursus Van Patiënt naar Sporter voor u bedoeld!

Tijdens de cursus wordt er in Jip en Janneke taal uitgelegd wat u als sportbegeleider nodig heeft om aan de slag te gaan met deze doelgroepen. Dit gebeurt aan de hand van 4 thema’s: Overgewicht, diabetes, hart- & vaatziekten en longziekten. Per avond worden 2 thema’s behandeld. U krijgt praktische voorbeelden en er is ruimte om vragen te stellen over oefeningen die u juist wel, of juist niet zou kunnen doen met deze groep. 

Als uw interesse heeft om aan deze cursus deel te nemen, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar justin@sport-expertise-centrum.nl. De inschrijfkosten zijn 5,- euro per persoon.

Terug naar agendaoverzicht

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×