Direct door naar content

Workshop Gedrag (G)een Probleem

10 oktober 2017

Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Bij het ene kind zijn deze erger en moeilijker behandelbaar dan bij het andere. Hoe gaat u hiermee om? Dat kunt u leren bij de gratis workshop ‘Gedrag (g)een probleem!’. Team Sportservice ‘t Gooi en Link2Sport organiseren deze in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies op dinsdag 10 oktober 2017 van 18.45 tot 21.15 uur. De locatie is een gymzaal in de regio ’t Gooi en wordt later bekend gemaakt. Aanmelden is verplicht! Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters.

“Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet.”

Maar hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop, die wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag. Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een ‘speciaal’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom.

De workshop vindt plaats op dinsdagavond 10 oktober 2017. Het programma start om 19.00 uur (met inloop vanaf 18.45) en duurt tot 21.15 uur:

18.45 – 19.00 uur: ontvangst met koffie en thee

19.00 – 19.25 uur: welkom + inleiding door Arjan Pruim

19.30 – 20.00 uur: ronde 1 in de sportzaal + evaluatie

20.05 – 20.35 uur: ronde 2 in de sportzaal + evaluatie

20.40 – 21.15 uur: gezamenlijke afsluiting en netwerkmoment

De workshop wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband aangepast sporten ’t Gooi en is toegankelijk voor kader van sportverenigingen uit de gemeente Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Weesp en Wijdemeren. Aanmelden is mogelijk tot en met 1 oktober 2017. De toegang is zoals eerder genoemd gratis. U kunt zich aanmelden (verplicht) door te mailen naar rmeurkens@sportservicehetgooi.nl. U zult dan een bevestiging van ons ontvangen. Neem sportkleding mee.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Dus geef u snel op!

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×