Direct door naar content

Bijscholing Trainen en coachen van jongeren met Autisme

19 februari 2018

Kinderen met autisme worden soms ondergebracht in een G-team. Door hun normale en meestal zelfs bovengemiddelde intelligentie zijn ze daar niet altijd op hun plaats. Maar zonder ondersteuning voelen ze zich vaak ook in een regulier sportteam niet echt op hun gemak. Trainers en coaches kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

In deze bijscholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme te herkennen en vooral te begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en jezelf binnen een training of wedstrijd. Zo kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren. Je kunt er – kortom – voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in je team en binnen je vereniging.

Deze themabijeenkomst staat open voor alle trainers en overig begeleidend kader van sportaanbieders. Die al of niet een aanbod of affiniteit met deze doelgroep hebben. Je ontvangt na afloop van de (bij)scholing een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze (bij)scholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden

Datum: maandag 19 februari 2018

Locatie: Cultureel jongerencentrum Bizzi Steeg 3 5482 WN Schijndel

Docent: Ine Klosters

Programma opzet:

  • 18.45-19.00 uur inloop
  • 19.00-20.30 uur bijscholing
  • 20.30-20.45 uur pauze
  • 20.45-22.00 uur bijscholing
Terug naar agendaoverzicht

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×