Direct door naar content

Handbalvereniging Foreholte organiseerteen rolstoelhandbalclinic

12 mei 2018

Een fysieke beperking, maar toch lekker sporten? Dat kan op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal de Tulp, Jacoba van Beierenweg 118a in Voorhout. Die dag organiseren Beerent, Damon, Govert en Daniëlle een clinic rolstoelhandbal. Dat doen ze in samenwerking met rolstoelhandbalteam HV Quintus.

Goed voor conditie en motoriek

Beerent en Damon zijn studenten ergotherapie en fanatiek handballers bij HV Foreholte uit Voorhout. Zo kwamen zij op het idee om mensen met een fysieke beperking kennis te laten maken met handbal tijdens een clinic.

Beerent: “Voor mindervaliden en mensen die aan het revalideren zijn, is het belangrijk om aan hun conditie en motorische vaardigheden te werken. En sporten is daarnaast natuurlijk ook een leuke manier om sociale contacten op te doen.” Govert vult aan: “Man, vrouw, jong, oud, iedereen kan 12 mei meedoen. Je hoeft ook geen handbalervaring te hebben. Het gaat om lekker in beweging zijn en het gezellig hebben met elkaar.”

Een nieuw team

Beerent, Damon, Govert en Daniëlle hopen dat er zo veel enthousiaste mensen meedoen aan de clinic, dat ze daarna een rolstoelhandbalteam bij Foreholtekunnen starten. In Nederland zijn er al zo’n zes teams en het Nederlands rolstoelhandbalteamis zelfs Europees kampioen, maar in deze regio is er nog niets. De vier organisatoren willen daar graag verandering in brengen.

Aanmelden

Iedereen die16 jaar of ouder is en graag wil kennismaken met rolstoelhandbal is van harte welkom bij de clinic. Er zijn voldoende sportrolstoelen aanwezig om het eens uit te proberen. Aanmelden kan tot en met 7 mei door een mail te sturen naar rolstoelhandbalteam@hvforeholte.nl. Via dit mailadres kunnen ook vragen worden gesteld.

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×