Direct door naar content

Inspiratiesessie Nationale Diabetes Challeng

13 september 2018

Op 13 september organiseert de Gemeente Tilburg, het Steunpunt aangepast sporten Midden Brabant en de Bas van de Goor Foundation een inspiratiesessie rondom de Nationale Diabetes Challeng.

 Bas van de Goor komt zelf vertellen over het ontstaan en het belang van deze interventie voor mensen met diabetes of een andere chronische aandoening. Samen met deelnemers van de twee wandelgroepen uit Tilburg, gemeenten  uit de regioen mensen uit de eerstelijnszorg, GGD, welzijnsinstellingen en zorginstellingen gaan we de mogelijkheden onderzoeken om in 2019 de Nationale Diabetes Challeng in zoveel mogelijk wijken en gemeenten in de regio Midden Brabant plaats te laten vinden. Hierdoor worden op een laagdrempelige manier mensen met een chronische aandoening gestimuleerd tot bewegen.

Ook zal er door wethouder Erik de Ridder uit Tilburg een wandelapp gelanceerd worden. Deze app helpt mensen om bestaande routes te lopen in Tilburg of zelf hun eigen routes op te slaan. De app is tot stand gekomen door een burgerinitiatief.

Mocht je belangstelling hebben om deze bijeenkomst bij te wonen stuur dan even een mail naar: mieke.couwenberg@tilburg.nl met je naam eventuele functie en organisatie.

Terug naar agendaoverzicht
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×