Direct door naar content
Terugblik op Nationale Sportweek 2014 afbeelding nieuwsbericht

Terugblik op Nationale Sportweek 2014

02 mei 2014

De Nationale Sportweek in de regio Arnhem was ook dit jaar op het gebied van aangepast sporten weer een groot succes! Op zaterdag 19 april begon het traditiegetrouw met het Wandelfeest. Zeker 2.000 mensen met en zonder beperking kwamen ook dit jaar weer naar Papendal voor de gezelligste wandeldag van het jaar. Zij konden genieten van Nederlandse artiesten zoals Thomas Berge en Emile Hartkamp. Do gaf vervolgens het startschot voor de 5, 10 en 20 kilometer wandeltochten door de prachtige natuur van Arnhem. Bij terugkomst konden de deelnemers nog lekker blijven hangen en onder andere sjoelen, eieren schilderen of een versnapering halen bij één van de vele tentjes. 

Dinsdag 22 april stond vervolgens een voetbalclinic van Vitesse op het programma op het Cruyff Court van Lichtenbeek. De kinderen van deze speciaal onderwijsschool vonden het fantastisch en de komst van mascotte Vito was voor velen misschien wel het hoogtepunt. Deze clinic wordt jaarlijks georganiseerd door de school in samenwerking met Vitesse, Menzis, Special Heroes en Uniek Sporten. 

Als laatste onderdeel stond de Arnhemse Sportverkiezing op woensdagavond 23 april op het programma. In een vol LuxorLive werden alle sportprestaties van het afgelopen jaar weer uitgelicht, waaronder natuurlijk ook het aangepast sporten. Rolstoeltennister Aniek van Koot was genomineerd in de categorie 'internationale prestatie van het jaar'. Helaas won zij deze prijs niet, maar met kickbokser Boy Boy Martin heeft deze prijs een prachtige winnaar. In de categorie 'Menzis aangepast sporter/sportploeg van het jaar' ging het tussen rolstoelbasketballer Mustafa Korkmaz, rolstoeltennisser Carlos Anker en de G1 van hockeyclub A.M.H.C. Upward. Uiteindelijk ging de G1 van Upward met de titel naar huis! 

 
Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×