Direct door naar content
Beleef deze hoogtepunten ook mee tijdens de Nationale Sportweek afbeelding nieuwsbericht

Beleef deze hoogtepunten ook mee tijdens de Nationale Sportweek

22 september 2018

We gaan de tweede week van de Nationale Sportweek in. Wat mogen we daar van verwachten? Nou….genoeg! Festivals, wandel challenges, workshops, en als uitsmijter de #BeActiveNight.

Allereerst gaan we vandaag 22 en morgen 23 september naar Helmond voor het vetste hiphop & urban festival van Nederland. In en om de Cacaofabriek gaat dit weekend de vierde editie van dit festival van start. Wat is er de moeite waard op zaterdag? De Standup dance battles om 18.00 uur! Een dag later staat breakdance op het programma, en urban sports zoals suppen, calisthenics (een soort speeltuin voor volwassenen), freerun, BMX, steps, skate, basketball, baseball, straatvoetbal en panna. Heel gaaf: er is een 30 meter lange pumptrack voor BMX en Step. Het dagprogramma van het festival is bovendien gratis.

Zit je ter hoogte van Oisterwijk en Moergestel? Pak dan op 26 september de sport- en cultuurdag mee. Voor jong en oud zijn er open lessen en trainingen, demonstraties en workshops .

Wil jij rolstoeltennis proberen? Tijdens de Nationale Sportweek is er op zaterdag 29 september een rolstoeltennisclinic bij LTV Irminloo in Ermelo. Dit gebeurt in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. De clinic is open voor iedereen van 6 t/m 21 jaar.

Ga op 29 september naar het Olympisch Stadion. Hier vindt de Nationale Diabetes Challenge plaats. Tijdens deze challenge werken mensen met diabetes samen met hun zorgverlener aan een betere kwaliteit van leven. Want wandelen maakt fitter en vrolijker. Dus wandel mee, wissel ervaring en kennis uit over diabetes en over bewegen. Het NDC festival is bedoeld voor iedereen met diabetes, maar ook voor familieleden. Omdat het de afsluiting is van een fantastische Nationale Sportweek zal er muziek, entertainment en natuurlijk sport te beleven zijn. En er is een fakkeltocht vanuit Papendal naar het Olympisch Stadion.

En dan last but not least: de Nacht van de Sport. Durf jij het aan, sporten in de nacht? Dit evenement wordt in heel Europa tegelijktijdig georganiseerd. De #BeActiveNight. Het wordt een nacht vol sport en een fantastische afsluiter van de 15e editie van de Nationale Sportweek.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!