Direct door naar content
Succesvol judotoernooi met 60 A-judoka’s op de mat! afbeelding nieuwsbericht

Succesvol judotoernooi met 60 A-judoka’s op de mat!

24 september 2018

Naast 500 reguliere sporters namen op 15 september zo’n 60 judoka’s met een beperking deel aan de wedstrijden van het BUSHi OPEN. En dat ging met veel plezier! Esther (links op de foto): “Dit was mijn eerste wedstrijd, super spannend! Het was zwaar, maar ik heb er veel van geleerd. Ik vind het een goed initiatief om reguliere sporters met aangepaste sporters samen te laten sporten. Onbekend maakt onbemind!” Joyce Ott (rechts), coach bij BUSHi Arnhem, vindt het fantastisch dat er met zoveel  plezier wordt gejudood. “Ook mooi om alle sporters naast elkaar te zien sporten. Je ziet bijvoorbeeld dat reguliere sporters, judoka’s met een beperking coachen en aanmoedigen. Dat gaat vanzelf, maar is natuurlijk precies wat we gehoopt hadden!”

Integratie in de sport voor elkaar krijgen
Voorzitter Remco Radier is blij met het verloop en de opkomst. “We hadden plek voor 50-100 A-judoka’s, dus wij zijn erg tevreden.” BUSHi Arnhem is een unieke vereniging die graag iets extra’s doet om integratie in de sport voor elkaar te krijgen. “We willen ook sporters met een beperking de kans geven om de ervaring van een groot toernooi mee te maken. We nemen al jaren deel aan toernooien, maar bij geen enkel toernooi komen beide groepen samen aan de start.” Ook scheidsrechter Henk Zijlstra van de Judo Bond was onder de indruk. “Heel erg mooi de combinatie met A-judo en het reguliere judo. Ik kan alleen maar zeggen dat dit toernooi een aanrader is en ik zie uit naar volgend jaar. Organisatie: bedankt voor dit mooie toernooi!”

Foto: Jasper Barendregt Fotografie

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: