Direct door naar content
"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!" afbeelding nieuwsbericht

"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!"

26 september 2018

Vlak voor de Nationale Sportweek van start ging, werden in Den Haag politici uitgedaagd om ook eens een aangepaste sport uit te proberen. Op het plein voor de Tweede Kamer konden ze rolstoeltennissen, rolstoelbasketballen en lopen op blades. Minister van sport Bruno Bruins probeerde ook vanuit een rolstoel een bal in een basket te mikken.

"Het is maar goed dat je mijn poging niet hebt gefilmd, want die bal ging niet in het netje", zei Minister Bruno Bruins toen hij weer uit de rolstoel was geklommen. "Je voelt je toch onwennig in zo'n rolstoel. Je moet toch vanuit zittende positie die bal in het net krijgen. Dat viel niet mee. Misschien stonden er ook te veel mensen naar mij  te kijken."

De minister wilde bij de sportieve start van het politieke jaar in Den Haag extra aandacht vragen voor sporten met een beperking, want hij vindt dat iedereen moet kunnen sporten. "Als je een beperking hebt dan denk je misschien al gauw dat sommige sporten niet voor jou zijn weggelegd. Dan brengt Uniek Sporten je op ideeën. Misschien denk jij alleen aan voetballen maar is paardrijden ook een mogelijkheid voor jou."

Hij noemt Uniek Sporten daarom als een belangrijke website voor jou. "Uniek Sporten is een soort wegwijzer, waardoor je kunt leren kennen wat er allemaal in jouw regio aan sportmogelijkheden bestaat. Dan is het een kwestie van aanklikken, je opgeven en dan kun je een ochtend of een avond ergens gaan sporten zonder dat je allerlei aanschaffingen hoeft te doen. Dat is allemaal geregeld, net als goede begeleiding. Zo maak je kennis met een sport waarvan je eigenlijk niet had gedacht dat die ooit voor jou zou zijn weggelegd."

Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek. Doe je ook mee? Let’s #BeActive.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’

Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: