Direct door naar content
"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!" afbeelding nieuwsbericht

"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!"

26 september 2018

Vlak voor de Nationale Sportweek van start ging, werden in Den Haag politici uitgedaagd om ook eens een aangepaste sport uit te proberen. Op het plein voor de Tweede Kamer konden ze rolstoeltennissen, rolstoelbasketballen en lopen op blades. Minister van sport Bruno Bruins probeerde ook vanuit een rolstoel een bal in een basket te mikken.

"Het is maar goed dat je mijn poging niet hebt gefilmd, want die bal ging niet in het netje", zei Minister Bruno Bruins toen hij weer uit de rolstoel was geklommen. "Je voelt je toch onwennig in zo'n rolstoel. Je moet toch vanuit zittende positie die bal in het net krijgen. Dat viel niet mee. Misschien stonden er ook te veel mensen naar mij  te kijken."

De minister wilde bij de sportieve start van het politieke jaar in Den Haag extra aandacht vragen voor sporten met een beperking, want hij vindt dat iedereen moet kunnen sporten. "Als je een beperking hebt dan denk je misschien al gauw dat sommige sporten niet voor jou zijn weggelegd. Dan brengt Uniek Sporten je op ideeën. Misschien denk jij alleen aan voetballen maar is paardrijden ook een mogelijkheid voor jou."

Hij noemt Uniek Sporten daarom als een belangrijke website voor jou. "Uniek Sporten is een soort wegwijzer, waardoor je kunt leren kennen wat er allemaal in jouw regio aan sportmogelijkheden bestaat. Dan is het een kwestie van aanklikken, je opgeven en dan kun je een ochtend of een avond ergens gaan sporten zonder dat je allerlei aanschaffingen hoeft te doen. Dat is allemaal geregeld, net als goede begeleiding. Zo maak je kennis met een sport waarvan je eigenlijk niet had gedacht dat die ooit voor jou zou zijn weggelegd."

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: