Direct door naar content
Hier zitten die toegankelijke sportverenigingen! afbeelding nieuwsbericht

Hier zitten die toegankelijke sportverenigingen!

29 september 2018

Aan inspiratie en geweldige ervaringen ontbrak het niet tijdens de Nationale Sportweek. Heel leuk, zul je denken, dat je een clinic rolstoeltennis hebt kunnen doen, of kon ervaren dat je ook met 1 arm kunt judoën. Maar hoe nu verder? Wij helpen je vanaf hier op weg bij het vinden van een vereniging of sportclub.  

In Nederland zijn er ruim 3.000 sportaanbieders. Dat betekent dat de kans groot is, dat er in jouw directe omgeving een sportvereniging zit waar jij de sport kunt beoefenen die je graag zou willen. Die vereniging vind je heel makkelijk. Op unieksporten.nl hebben we speciaal daarvoor een zoekmachine ontwikkeld. De sportfinder!

Al op de homepage kom je ‘m tegen. Je vult in waar je woont, welke beperking je hebt, of welke beperking je zoon of dochter heeft. Geef aan wat je leeftijd is en welke sport je zoekt. De resultaten die je worden aangeboden, besparen zo een hoop zoek- en speurwerk. In een oogopslag zie je hoe ver een sportvereniging bij jou vandaan is, en je kunt er zeker van zijn dat de sportaanbieder is ingespeeld op sporters met een beperking. Zo. Weer een hindernis uit de weggeruimd.

Maar wat als je nog twijfels hebt, drempels ziet of het gewoon een te grote stap vindt om ergens in je eentje op af te stappen? In dat geval neem je gewoon contact op met de buurtsportcoach van de gemeente waar je woont. Dat doe je door middel van je gemeente te selecteren op de website van Uniek Sporten, je vindt dat de buurtsportcoach onder het kopje ‘contact’. Als je twijfelt of een bepaalde sport wel bij je past, dan kan een sportcoach jou een bewegingsadvies geven. En zij kennen de sportverenigingen in de buurt goed. Zo weten sportcoaches dus ook met welke (kleine) aanpassingen een sport weg toegankelijk gemaakt kan worden voor jou.

Een sportcoach gaat de eerste keer ook met je mee naar de sportvereniging, als je dat wilt. Want misschien vind je het wel vervelend om steeds opnieuw aan anderen te moeten uitleggen welke beperking je hebt.

Voor degenen die wel willen sporten maar niet alleen, die zijn gebaat bij een sportmaatje. Dat is iemand die samen met jou gaat bewegen of mee gaat naar een sportclub. De sportcoach uit jouw gemeente kan je aan een maatje verbinden.

Als de sport die jij leuk vindt niet bij het aanbod van unieksporten.nl staat, neem dan toch contact op met de sportcoach. Het feit dat deze sport er nog niet is voor jou, betekent niet dat het niet kan. Soms is het er niet omdat er simpelweg nog nooit iemand naar heeft gevraagd. De sportcoach gaat samen met jou opzoek naar mogelijkheden zodat jij de sport kan beoefenen die je leuk vindt. Je staat verstelt wat er mogelijk is.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×