Direct door naar content
Zo vind je de aangepaste sport die bij je past! afbeelding nieuwsbericht

Zo vind je de aangepaste sport die bij je past!

27 september 2018

Heb jij door de Nationale Sportweek ook zo'n zin gekregen om te gaan sporten? Mooi, maar hoe weet jij nu welke sport bij jou past? Wij helpen je met een paar handige tips.

Als je een beperking hebt is er volop keuze in sporten. Het is zelfs zoveel dat je misschien door alle sporten heen het sportveld niet meer kan zien. Als je op zoek bent naar een sport die bij je past is het daarom goed om een aantal vragen aan jezelf te stellen over wat jij belangrijk vindt in een sport.

Samen of alleen?
Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten als zitvolleybal, rolstoelhockey of voetbal kijken. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als wielrennen, golf of rolstoeltennis. Trouwens: veel van die sporten kun je ook samen doen!

Buiten of binnen?
Ben jij een echt buitenmens? Dan zal je zeker extra plezier beleven aan een buitensport. Bij wandelen bijvoorbeeld kun je van de natuur genieten terwijl je aan het bewegen bent. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.

Kracht of duur?
Een ander belangrijk verschil in sporten is of je bezig wil zijn met het verbeteren van je spierkracht of met je duurvermogen. Bij kracht moet je denken aan fitness of gewichtheffen. Daar komt het aan op korte krachtige bewegingen waar je spierballen mee kweekt. Bij duursporten ben je vaak langer bezig op een rustiger tempo, zoals bij roeien, zwemmen, hardlopen en handbiken. Goed om te weten: bij veel duursporten spreek je ook je spierkracht aan.

Met deze drie vragen kun je al een aardige schifting maken voor je sportkeuze. Het belangrijkste advies van ons is: ga gewoon een sport proberen! Alleen door het te doen kun je echt ontdekken wat bij je past. Kijk hier naar het aanbod bij jou in de buurt.

Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek. Doe je ook mee? Let’s #BeActive.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Nederlands rolstoelhandbalteam zoekt talent!

Sporters warmen zich op voor Special Olympics

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: