Direct door naar content
PlayUnified: 14 bijzondere sporters challengen de Nederlandse sporttop! afbeelding nieuwsbericht

PlayUnified: 14 bijzondere sporters challengen de Nederlandse sporttop!

03 oktober 2018

Durven Ireen, Epke, Kjeld, Arjen, Tess, Anna, Marit, Sjinkie, Laura, Niek, Suzanne, Femke, Joost en Maartje de uitdaging aan? De #PlayUnified campagne van Special Olympics is gister ochtend van start gegaan met zwemster Maud en Olympisch Kampioen Femke Heemskerk. Maud daagde Femke Heemskerk met succes uit in WNL Goedemorgen Nederland om samen baantjes te trekken. Het is de start van in totaal 14 challenges. 14 keer wordt een Nederlandse topsporter uitgedaagd. Met als doel: meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking. Alle uitdagingen zijn te volgen en te ondersteunen via www.playunified.nl.

Zo gaat turner Erik van Loenen de uitdaging aan met Epke Zonderland, Olympisch medaillewinnares Maartje Ellenkamp daagt Ireen Wust uit en doelman Bernd Derksen zal Arjan Robben uitnodigen voor een duel. Of alle 14 topsporters deze uitdaging aangaan zal moeten blijken.

Het idee van #PlayUnified is even ambitieus als eenvoudig. Het brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk meer met elkaar in contact. Het gaat niet om het winnen maar om het samen sporten. Deze campagne is bedoeld om de Nederlandse sporters en sportclubs daarover te informeren en meer tot elkaar te brengen.

Fotografie: Christijn Groeneveld

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets