Direct door naar content
"Bij Badminton Club Mariken vindt iedereen het leuk om bij de club te horen" afbeelding nieuwsbericht

"Bij Badminton Club Mariken vindt iedereen het leuk om bij de club te horen"

07 oktober 2018

Bij Badminton Club Mariken in Nijmegen kun je sinds een jaar ook meedoen als je een verstandelijke beperking hebt. Tijdens de Nationale Sportweek organiseerde de club een open avond voor iedereen die het G-badminton eens wilde uitproberen.

Dinsdag is ook de vaste avond waarop bij BC Mariken de G-badmintonners hun training hebben, vertelt begeleidster Rinske de Graaff Stoffers . "We zijn vorig jaar begonnen met één speler met een verstandelijke beperking en dat zijn er nu al zes. Het groepje is dus gestaag gegroeid. We hebben ruimte voor ongeveer acht tot tien badmintonners in de groep."

Op dinsdag hebben ook andere trainingsgroepen hun vaste trainingsavond. "Je traint bij ons dus met iedereen samen in een grote zaal, maar de training wordt wel aangepast bij de G-groep", zegt Rinske.

Badminton is een hele leuke sport als je een verstandelijke beperking hebt. "Ik denk eigenlijk dat elke sport geschikt is als je een verstandelijke beperking hebt, maar badminton is vooral leuk omdat je je oog-handcoördinatie goed moet gebruiken. Badminton is ook vrij makkelijk aan te passen aan ieders niveau. Je kan het bijvoorbeeld ook met een ballon spelen. We hebben een jongen die liever met een ballon overspeelt dan met een shuttle. Dat kan gewoon!", zegt Rinske.

"Daarnaast vindt iedereen het leuk om echt bij een club te horen. Je merkt ook dat alle spelers blij worden van het spel. Op deze manier ben je toch ook een uur lekker aan het bewegen. Dan hoeft echt niet je tong op de vloer te liggen, maar er zijn wel bij die aardig bezweet zijn na de training."

In de G-badmintongroep van BC Mariken is nog plek. Wil je een keer een proefles doen of gewoon een keer meedoen? Stuur dan gerust een mail naar gbadminton@bcmariken.nl. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de site.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: