Direct door naar content
Vraag jezelf af: zijn mijn dromen wel gek genoeg? afbeelding nieuwsbericht

Vraag jezelf af: zijn mijn dromen wel gek genoeg?

02 oktober 2018

Sportmerk Nike heeft weer een nieuwe commercial gemaakt met een duidelijke boodschap: durf groot te dromen! In de video spelen verschillende inspirerende sporters met een beperking een grote rol.

"Als mensen tegen jou zeggen dat je dromen gek zijn, als ze lachen om wat jij denkt dat je kunt.... Laat ze maar, want wat zij niet begrijpen: zeggen dat een droom gek is, is geen aanval, maar juist een compliment." Met die mooie boodschap begint de nieuwe video van Nike.

Dat is nog eens inspiratie voor jou! Tegen jou wordt misschien ook wel eens gezegd dat je een bepaalde sport niet kunt doen met jouw beperking. Dat kun je dus juist als motivatie gebruiken in plaats van je er door laten ontmoedigen. En je mag dus ook best groot dromen.

In de video wordt die boodschap nog extra duidelijk gebracht met een aantal sporters met een beperking die je als voorbeeld kunt nemen. Als eerste zie je bijvoorbeeld worstelaar Isaiah Bird (10), die geboren is zonder benen. Behalve worstelen doet hij ook aan zwemmen en surfen. Worstelen is zijn favoriete sport en dat doet hij ook al sinds de kleuterschool. "Ik heb tegen mezelf gezegd: 'ik kan dit. Er zijn geen excuses, ik kan dit'. Ik ben blijven oefenen en oefenen."

Verderop in de video zie je rolstoelbasketbalster Megan Blunk met twee ballen tegelijk dribbelen. Megan (29) raakte in 2008 betrokken bij een auto-ongeluk, waardoor ze een dwarslaesie opliep. Daarna werd ze in het rolstoelbasketbal een grote ster en behaalde ze op de Paralympische Spelen zelfs goud.

Meer aan het einde van de film zie je nog een bijzondere atleet: American Footbal-speler Shaquem Griffin. De voice-over introduceert hem als volgt: "Als je maar één hand hebt, kijk dan niet alleen naar football, speel het op het hoogste niveau." Dat is precies wat Shaquem doet. We schreven eerder al over deze Amerikaanse ster, lees het hier.

Het filmpje sluit af met de woorden: "Vraag jezelf niet af of je dromen gek zijn, maar vraag je zelf af of ze wel genoeg zijn." Mooie woorden om over na te denken. Wat zijn jouw dromen?

Bekijk het filmpje hier:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets