Direct door naar content
Deze American Football-speler vangt en gooit de bal met één hand!  afbeelding nieuwsbericht

Deze American Football-speler vangt en gooit de bal met één hand! 

16 september 2018

American Football is in Amerika een mega populaire sport, vergelijkbaar met voetbal bij ons. Ook als je deze sport nog niet kent moet je zeker even naar het bijzondere verhaal van Shaquem Griffin kijken: hij speelt namelijk op het hoogste niveau met maar één hand.

Shaquem (23) is geboren met het Amnionstreng syndroom, waardoor zijn linkerhand werd afgekneld. Toen hij vier jaar oud was voelde hij zoveel pijn dat hij 's nachts in de keuken bijna op het punt stond om zijn vingers eraf te snijden. Zijn moeder schrok daar natuurlijk heel erg van. "Ik was net op tijd om zijn hand en het mes te pakken. Toen heb ik gelijk het ziekenhuis gebeld om een afspraak te maken bij een chirurg de volgende dag voor de amputatie van zijn hand", vertelt ze in een interview met ESPN.

De operatie op zijn vierde jaar was een grote verandering voor Shaquem. Het betekende vooral dat hij geen pijn meer had aan zijn hand. Daardoor kon hij ook gaan ontdekken wat hij met zijn ene hand aan sport kon doen. Zijn vader hielp hem daarbij om te zoeken hoe hij zonder hulp kon sporten. "We gingen gewoon dingen proberen. Ik testte eerst of ik iets met één hand kon, dan moest hij dat ook kunnen", vertelt zijn vader.

Shaquem en zijn tweelingbroer Shaquill, die wel twee goede handen heeft, werden hetzelfde opgevoed door hun ouders. "Ze hebben mij altijd het vertrouwen gegeven dat ik niet minder ben dan mijn broer", vertelt Shaquem in een inspiratievideo.

Een belangrijk moment voor hem was toen hij acht jaar oud was en hij al op American Football zat. De coach van de tegenpartij probeerde Shaquem te laten diskwalificeren. "Hij vond American Football een sport die je met twee handen moet spelen en hij vond dat ik geen toestemming zou mogen krijgen om te spelen. Dat was voor mij het moment dat ik besloot dat ik nooit zou opgeven."

Dit seizoen bewijst hij die coach van jaren terug het tegendeel. Na lang en hard werken is het hem gelukt een plek in het NFL-team, het hoogste niveau in American Football, te bemachtigen. Bij de Seattle Seahawkes speelt hij ook nog samen met  zijn tweelingbroer. Bekijk hier het verhaal van Shaquem in het kort.

Shaquem laat zien dat wat je beperking ook is, er is altijd een sport voor jou. Wil je weten welke sport bij jou past? Probeer gewoon eens iets uit. Kijk hier naar het aanbod bij jou in de buurt.

Bron: ESPN 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Erwin kan met nieuwe rolstoel weer hockeyen

Sigrid: “Gaaf een eigen racerunner!”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×