Direct door naar content
News flash UP adaptive sports afbeelding nieuwsbericht

News flash UP adaptive sports

04 oktober 2018

Let the season begin!
Nu de toppen van de bergen in Oostenrijk weer wit kleuren, komt het tweede seizoen van UP adaptive sports steeds dichterbij! Wij kunnen niet wachten om weer te beginnen en onze eerste gasten half oktober weer mee de berg op te nemen. We zijn dit jaar wederom in het gebied rondom Kaprun - Zell am See te vinden voor ski- en snowboardlessen en begeleiding voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking.

Afgelopen jaar hebben we wintersporters vanuit veel verschillende landen mogen verwelkomen en met succes. Genietende en giebelende zesjarigen tot zeer gemotiveerde volwassenen hebben kennis mogen maken met de sport en hun skills kunnen verbeteren. Daarnaast hebben we door middel van opendagen ook het algemene wintersportpubliek kennis laten maken met het zitskiën om awareness voor de sport te creëren.

Ontwikkeling
Sinds deze zomer bieden we ook aangepaste surflessen aan in Portugal. Dit kan het hele jaar door want we hebben een vaste leraar ter plaatse. Voor het winterseizoen gaan we ook samenwerken met een nieuwe leraar, Bart Eykmans zal namelijk aansluiten bij ons team. Deze zeer ervaren ski- en snowboardleraar heeft alle diploma’s op zak en heeft veel ervaring opgedaan in het aangepast skiën en snowboarden in het Australische Perisher. Ook is hij al vele winters te vinden in Kaprun en spreekt hij vier talen vloeiend. Voor ons is hij de perfecte match voor UP.

“Na heel wat zitski-pogingen kwam ik afgelopen jaar terecht bij UP adaptive sports. Met Caroline had ik een echte klik en na een pittige start met veel vallen en opstaan, lukte het me om op het einde van de week de hele piste zelfstandig en met plezier naar beneden te komen!” Peter Straker, UK

Toegankelijkheid
Zonder aangepaste accommodaties, geen aangepaste wintersport! Het is dus erg belangrijk voor ons dat we onze gasten geschikte hotels of appartementen kunnen aanbieden. We werken daarom samen met verschillende partners die we aanbevelen op onze website. Gedurende de zomer hebben we weer drie nieuwe accommodaties kunnen toevoegen uit verschillende prijsklasses.

“Ik ski al jaren op een been met normale skistokken. Ik heb UP benaderd omdat ik met outriggers wilde leren skiën. Na twee uur les van Caroline is mijn ski-ervaring enorm veranderd! Skiën is nu veel minder intens, ik kan beter op mijn techniek letten en ik geniet optimaal. Het enige probleem is dat ik nu elke winter een paar keer op wintersport moet om mijn honger naar de sneeuw te stillen!” Gorm Setnes, Denemarken

VGW
Dankzij onze samenwerking met de VGW hadden we het afgelopen seizoen een aantal zitski’s ter beschikking in Kaprun. Deze samenwerking wordt dit seizoen voortgezet, dus ook nu zullen we altijd een aantal apparaten te plaatse hebben! De eerste boekingen en aanvragen zijn binnen en we kijken uit naar een succesvol seizoen waarin we weer wintersporters enthousiast mogen maken voor deze mooie sport!

Caroline Ooms & Simone Keijsers, Founders UP adaptive sports, info@upadaptivesports.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

De NOC*NSF Nationale Sportweek gaat van start!

Het sportseizoen bij de clubs is weer begonnen!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×