Direct door naar content
In Leende blijven de mensen stevig op de been afbeelding nieuwsbericht

In Leende blijven de mensen stevig op de been

04 oktober 2018

Woensdagochtend 3 oktober was er een bijeenkomst in de Meent in Leende om stevig op de been te blijven. Deze is erg druk bezocht. Meer dan 60 geïnteresseerden kwamen op deze bijeenkomst af. Spreker Chris Kinders, vrijwilliger bij de GGD, ging in op de oorzaken, gevolgen en het voorkomen van vallen. Hij noemde haast als een van de belangrijkste oorzaken, want dit leidt tot onvoorzichtigheid.

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Valpartijen en de daarop volgende complicaties zijn volgens Chris Kinders doodsoorzaak nummer drie onder senioren. Dit benadrukt het belang van valpreventie onder de senioren. Dat is dan ook de reden waarom gemeente Heeze-Leende, GGD Brabant-Zuidoost, Zuidzorg en fysiotherapiepraktijk Bennenbroek deze ochtend organiseerden.

Na de presentatie konden de senioren deelnemen aan een valrisico-test. Middels een aantal vragen en korte testjes kwamen senioren erachter hoeveel risico zij lopen en welke zaken daarmee te maken hebben. Vervolgens kregen zij advies van fysiotherapeuten en de buurtsportcoach over wat zij kunnen doen om vallen te voorkomen. Ondertussen was het ook mogelijk om langs de kraampjes van de informatiemarkt te lopen. Hier stonden aanbieders op het gebied van bewegen, gezonde voeding, zorg en seniorenverenigingen.

Als er mensen zijn die niet naar de bijeenkomst geweest zijn, maar na het lezen van dit bericht toch interesse hebben, kunnen zij contact opnemen met de buurtsportcoach van Heeze-Leende: 0681935687

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: