Direct door naar content
In de Amerikaanse Dancing with the Stars hebben enkele deelnemers een handicap afbeelding nieuwsbericht

In de Amerikaanse Dancing with the Stars hebben enkele deelnemers een handicap

10 oktober 2018

Dat een handicap je niet in de weg hoeft te staan, wordt bewezen in het nieuwste seizoen van de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars. Vijf van de dertien deelnemers hebben namelijk een handicap of chronische ziekte. En toch dansen ze de sterren van de hemel!

In Dancing with the Stars bundelen professionele dansers hun krachten met celebrities in een wervelende danswedstrijd in de strijd om de titel van beste danskoppel. Dat is geen sinecure, want de choreografie liegt er niet om en de trainingen zijn zwaar. Desondanks wordt dit seizoen bewezen dat wie zich ertoe zet, alles kan bereiken wat-ie maar wil. Ook als je daarvoor meer obstakels moet overwinnen dan anderen. De cast van het nieuwe seizoen werd afgelopen week bekend gemaakt en is een inspiratie voor iedereen die leeft met een handicap, of chronische aandoening. Allereerst is daar de blinde skister Danelle Umstead, die haar zicht verloor door Retinitis Pigmentosa, maar desondanks drie bronzen medailles in de wacht wist te slepen op de Paralympische Winter Spelen. Umstead lijdt bovendien aan de auto-immuunziekte Multiple Sclerose. Evanna Lynch, die de rol van de kleurrijke Luna Lovegood in de Harry Potter films vertolkte, vocht jaren met de eetstoornis Anorexia Nervosa, waarvoor ze zelfs opgenomen werd toen ze 11 jaar oud was. Nu laat ze op de dansvloer zien hoe ze sterk ze is.

Radioster Bobby Bones zal ook iedereen verrassen met zijn moves. In zijn ‘Bobby Bones Show’ sprak hij al eens over zijn angststoornis en de medicijnen die hij gebruikt om die te lijf te gaan. “Alsof je zenuwachtig bent omdat je voor een grote groep moet spreken, zo voel ik me constant”, legde hij uit aan zijn luisteraars. Des te knapper is het dat hij nu het podium op gaat om te laten zien wat hij in huis heeft. Mary Lou Retton was in 1984 de eerste Amerikaanse vrouw die een gouden medaille won voor turnen. Retton heeft arthritis en moest daarvoor meerdere keren geopereerd worden. Inmiddels zijn allebei haar heupen vervangen. Maar dat weerhoudt haar er niet van zich vol overgave in deze danswedstrijd te werpen.

En dan is er nog DeMarcus Ware, vader van twee zoontjes met ADHD, die zich inzet voor kinderen zoals zij. Samen met Snoop Dogg en Steven Battey bracht hij al het nummer ‘They don’t know’ uit in de hoop meer bekendheid voor deze aandoening te krijgen. Met deze line-up laat Dancing with the Stars zien dat een handicap of een aandoening hebben je nergens van hoeft te weerhouden en dat jij, net zoals ieder ander, recht hebt op een plaats in de spotlights. Wij weten dan ook zeker dat de deelnemers op het podium zullen shinen. En nu maar hopen dat de Nederlandse variant gauw volgt!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: