Direct door naar content
Populaire YouTube ster Nienke Plas zoekt komieken met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Populaire YouTube ster Nienke Plas zoekt komieken met een beperking

10 oktober 2018

Je kent haar vast: de hilarische Nienke Plas, die met haar vlogs op YouTube duizenden volgers deelgenoot maakt van haar eigen leven. Samen met het Algemeen Dagblad begint zij nu een webserie: Onbeperkt met Nienke, waarin ze komieken met een beperking gaat helpen hun droom waar te maken.

Het maken in de showbusiness is op zichzelf al moeilijk, laat staan als je ook nog een beperking of een handicap hebt. Wie bijvoorbeeld blind is, faalangst heeft, of een aandoening die hem lichamelijk beperkt voelt zich vaak al in de spotlights staan, maar niet op een goede manier. Een dergelijke beperking weerhoudt veel mensen ervan om te doen wat ze het liefst zouden willen, omdat ze het gevoel hebben dat ze dat door hun beperking niet zouden kunnen.

Of dat niemand op hen zit te wachten. Wat natuurlijk onzin is, want een beperking hebben betekent niet dat die je dus ook definieert. Dat je niet dezelfde dromen en wensen kunt hebben en waarmaken als ieder ander. In Onbeperkt met Nienke wil Nienke Plas dat laten zien dus gaat zij op zoek naar mensen met een beperking en een hart voor humor, die dromen van een carrière als comedian. Want als je mensen kunt laten lachen, wat maakt het dan nog uit wat je niet kan?

De comedians gaan het tegen elkaar opnemen in een spannende talentenjacht waarin zij beoordeeld worden door een professionele jury. Uiteindelijk rolt er een grappenmaker als winnaar uit de bus. Met welke prijs hij of zij naar huis gaat blijft nog eventjes een verrassing, maar duidelijk is wel dat er een grote droom in vervulling zal gaan. Want dat moet voor iedereen mogelijk zijn, je dromen najagen, vindt Nienke. In de serie maken we o.a. Kennis met Anthony die een spierziekte heeft en Charissa die vrijwel geheel blind is.

Hevige problematiek dus, maar voor Nienke is niets te heftig. “Ik wil laten zien dat de wereld voor iedereen aan je voeten kan liggen, als je maar je armen spreidt.” En het moet maar eens afgelopen zijn met al die vooroordelen, vindt ze. Dat je iets hebt wil nog niet zeggen dat je dus ook niets kan tenslotte. Terwijl mensen met een beperking toch heel snel in dat soort hokjes worden gestopt. En dat is simpelweg niet eerlijk en bovendien zonde van heel veel talent.

De webserie Onbeperkt met Nienke is te volgen op de website van het AD. Je kunt je op dit moment nog aanmelden als kandidaat. Dus ben, of ken jij iemand met een beperking en een komisch talent? Mail dan naar onbeperktmetnienke@nienkeplas.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

'Meer ruimte nodig voor aangepast fietsen'

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Stein meest toegankelijke gemeente van Nederland

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×