Direct door naar content
Marit Bouwmeester: "Gaaf dat we samen kunnen sporten!" afbeelding nieuwsbericht

Marit Bouwmeester: "Gaaf dat we samen kunnen sporten!"

10 oktober 2018

"Hey Marit, scherp aan de wind zeilen? Zie je wel aan de finish." Met die boodschap daagde G-zeiler Joost Vial olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester uit voor een wedstrijdje. Die challenge accepteerde Marit live op tv bij het programma Tijd voor Max.

Marit Bouwmeester werd door zeiler Joost uitgedaagd voor #PlayUnified, een campagne van Special Olympics om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten. Twaalf topsporters, waaronder Epke Zonderland, Femke Heemskerk en Ireen Wüst, worden uitgedaagd om een keer samen met sporters met een verstandelijke beperking te trainen of een wedstrijdje te doen.

Samen kunnen sporten vindt Marit Bouwmeester heel erg belangrijk, liet Marit op tv al weten. "Sport is in Nederland goed geregeld, maar het is meestal los van elkaar. Nu is het de bedoeling dat we samen sporten en dat we samen plezier hebben en van elkaar leren."

Joost zeilt al sinds 2014 bij Stichting de Plons in Rotterdam. Hij begon met leren zeilen in een wat grotere boot, maar afgelopen jaar stapte hij over in de Laser-klasse. Dat is toevallig ook de boot waarin Marit zeilt. "Ik ben eens gaan kijken of die boot wat voor mij is, en dat is mij wel bevallen. Je moet dus wel oppassen, Marit!", zei hij lachend op tv.

Om nog even te laten zien hoe goed hij is, showde Joost nog even al zijn zeilmedailles aan Marit. Zelf had ze ook haar twee olympische medailles meegenomen. "Ik hoorde al dat Joost zijn medailles mee zou nemen, dus dan kan ik niet achterblijven. Maar ik heb er niet zoveel als Joost hoor", zei ze.

Marit was eerder dit jaar ook bij de Special Olympics aanwezig, vertelde ze. "Dat vond ik zo gaaf. Toen dacht ik echt: dit is waar sport voor is bedoeld. Iedereen had zoveel lol met elkaar. Toen dacht ik gelijk: hier wil ik mezelf voor inzetten en toen ben ik ambassadeur geworden van Special Olympics. En nu moet ik de strijd aangaan met Joost."

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: