Direct door naar content
Bij Super Cool! in Flevoland kun je samen met anderen allerlei sporten proberen afbeelding nieuwsbericht

Bij Super Cool! in Flevoland kun je samen met anderen allerlei sporten proberen

10 oktober 2018

Heb jij een verstandelijke beperking en wil je graag verschillende sporten uitproberen? Dan kan het lastig zijn om in je eentje naar allerlei verschillende verenigingen te gaan. In Flevoland hebben ze daar iets op gevonden: Super Cool!

Als je een verstandelijke beperking hebt, kan het lastig zijn om een club te vinden waar jij lekker kunt sporten. En als je dan een leuke vereniging hebt gevonden, is dat vaak een heel klein groepje. Als er dan een of twee jongens of meisjes stoppen dan moet je misschien weer een andere club zoeken. Het is juist zo leuk om in een grote groep lekker samen te sporten.

Misschien vind je dat ook wel een beetje spannend om zelf te zoeken. In de provincie Flevoland kunnen ze je daarmee helpen met het project Super Cool! In de steden Almere, Lelystad en vanaf deze maand ook in Zeewolde kun je hier lid van worden.

Wat ga je dan doen? Je kan dan elke zes weken een andere sport uitproberen! Dit doe je samen met dezelfde groep. Je hoeft dus niet steeds weer te wennen aan nieuwe gezichten. Door steeds verschillende sporten uit te proberen, train je al je spieren en word je dus ook super fit! Het sporten is op een vaste avond in de week. Dat werkt extra motiverend en het is makkelijk te onthouden.

Als je na Super Cool een sport heel erg leuk vindt kun je lid worden van die vereniging om daarin verder te gaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit atletiek, korfbal, voetbal, zwemmen, fitness, judo, wandelen en fietsen. Ga naar deze website voor meer informatie.

Woon je niet in Flevoland, maar wil je wel graag verschillende sporten uitproberen? Kijk dan hier voor een vereniging bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: