Direct door naar content
Hardloper Justin met CP barstte in tranen uit toen hij van Nike een contract kreeg afbeelding nieuwsbericht

Hardloper Justin met CP barstte in tranen uit toen hij van Nike een contract kreeg

23 oktober 2018

Justin Gallegos heeft CP, wat hardlopen uitdagend voor hem maakt. Toch lukt hem dat heel erg goed. Zelfs zo goed dat hij afgelopen week werd verrast door sportmerk Nike met een profcontract voor drie jaar. In een filmpje kun je zien hoe Justin aan het einde van een training met zijn hardloopgroep van de universiteit in Oregon wordt opgewacht door een cameraploeg en de directeur van Nike USA. Justin denkt dan nog dat het om groter nieuws gaat, zeker niet om hem.

Als hij hoort dat Nike hem tot 'official Nike atlete' wil benoemen met een sponsorcontract voor drie jaar, barst hij in tranen uit en valt hij in de armen van de directeur. Voor Justin komt een droom uit. Dat schrijft hij later ook op Instagram: "Als je zoals ik opgroeit met een beperking, dan is denken aan een profcontract alsof je de Mount Everest gaat beklimmen. Ik kon ooit als jochie amper de ene voor de andere voet zetten. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen om aan de wereld te laten zien dat er niet zoiets bestaat als een beperking!"

Justin werkte al samen met het Amerikaanse sportmerk. Nike maakte met hem een speciale schoen voor hardlopers met een beperking. Deze schoen heeft een rits op de hiel om hem makkelijk aan te kunnen doen. Eerder dit jaar liep hij een halve marathon in 2.03.49 uur. Zijn grote droom is nu om onder de 2 uur te duiken.

Bekijk het mooie filmpje hier:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: