Direct door naar content
"Hier ben ik de niet de enige met een handicap" afbeelding nieuwsbericht

"Hier ben ik de niet de enige met een handicap"

22 oktober 2018

Zondag 14 oktober werd op Sportcentrum Papendal weer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Ruim veertig sporters met een lichamelijke of visuele beperking konden hier hun talent in verschillende sporten ontdekken.

Papendal is het Nationale Trainingscentrum waar alle grote Nederlandse olympische en paralympische sporters als Dafne Schippers en Jetze Plat trainen. Afgelopen zondag mochten 41 sporters in de leeftijd van 11 tot 35 met een beperking op deze sportieve grond in actie komen. Ze gingen aan de slag in veertien verschillende paralympische sporten: atletiek, badminton, bankdrukken, boccia, roeien, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, schieten, skiën en snowboarden, tafeltennis, triatlon, wielrennen, zitvolleybal en judo.

Verschillende bondscoaches en talentscouts waren aanwezig om tussen de sporters naar talent voor de Paralympische Spelen te speuren. Sommige sporters die naar de Talentdag kwamen, wisten al in welke sport ze goed zijn. Voor Rik was de dag juist een mooie kans om daarachter te komen. "Ik deed zelf al aan voetbal, maar ik wilde ook kijken welke sporten ik nog meer leuk vind en wat ik nog meer kan", vertelde hij aan het Jeugdjournaal.

Simeon had de smaak te pakken bij het tafeltennissen. Hij had het daar duidelijk naar zijn zin voor de camera van het Jeugdjournaal. "Ik vind het leuk, omdat ik hier niet de enige ben die een handicap heeft."

Carmen vertelde dat zij al een idee had welke sporten zij leuk vindt. "Sport is echt wel mijn ding. Vooral wielrennen en atletiek vind ik leuk." Door haar visuele beperking kan ze niet zomaar alle sporten doen. "Ik kan niet even snel een stukje gaan hardlopen, want ik zie het niet zo goed en dan struikel ik. Ik moet dus wel altijd begeleiding mee hebben. Natuurlijk hoop ik dat ik de Paralympische Spelen ooit haal, maar ik hoop vooral dat ik plezier heb en dat ik beter word."

Tijn is geboren met een open rug en kan daardoor niet alle sporten doen, maar hij heeft zijn sport al gevonden: handbiken. Hij mocht met niemand minder dan paralympisch kampioen Jetze Plat een paar rondjes handbiken op Papendal. Tijn vond de dag daarom ook heel erg bijzonder. "Je bent met anderen die ook gehandicapt zijn en dan voel je je niet alleen." Bekijk het hele item hier terug. Of lees meer over de Paralympische Talentdag.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: