Direct door naar content
Jong talent Rajae Arahiri gaat wereldtop veroveren met haar idee voor inclusieve speeltuinen afbeelding nieuwsbericht

Jong talent Rajae Arahiri gaat wereldtop veroveren met haar idee voor inclusieve speeltuinen

28 oktober 2018

In Den Haag vindt van 17 tot 20 oktober de One Young World Summit plaats. Hier komen 1800 jongeren uit 190 landen samen om ideeën uit te wisselen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Rajae Arahiri (28) is een van die jongeren en zij wil samenspelen tussen kinderen met en zonder een (fysieke) beperking stimuleren.

Rajaes wens om kinderen door spelen met elkaar te verbinden komt voort uit de ervaringen die zij heeft met haar eigen broertje, die in een rolstoel zit. Buitenspelen lijkt namelijk vanzelfsprekend, maar is dat niet als je een beperking hebt. Dat is jammer, want spelen, buitenspelen en samen spelen met andere kinderen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Maar de huidige speeltuinen zijn niet of nauwelijks ingericht op kinderen die een beperking hebben. Dat moet anders, vindt Rajae. En daarom wil ze in de toekomst van alle speeltuinen inclusieve speeltuinen maken.

“Een inclusieve speeltuin is niet alleen toegankelijk voor alle kinderen, hij moet ook beschikken over voorzieningen waardoor alle kinderen er daadwerkelijk in kunnen spelen,” zegt Rajae. Bijvoorbeeld door aangepaste speeltoestellen, maar je kunt ook denken aan moderne technologieën zoals Augmented Reality en Virtual Reality. Op die manier kunnen kinderen die fysiek dusdanig beperkt zijn dat ze niet kunnen rennen, klimmen, schommelen etc., toch meedoen aan het spel.

Via het Scholarship Programma van Shell krijgt Rajae de mogelijkheid om haar ideeën en plannen de wereld in te helpen en hopelijk in de toekomst te kunnen realiseren. Investeren in een betere toekomst helpt mensen samenbrengen, is de visie van Shell. Ambitieuze en bevlogen mensen als Rajae kunnen een grote maatschappelijke impact maken en dus is het belangrijk dat zij geholpen worden hun vleugels uit te slaan.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: