Direct door naar content
Jong talent Rajae Arahiri gaat wereldtop veroveren met haar idee voor inclusieve speeltuinen afbeelding nieuwsbericht

Jong talent Rajae Arahiri gaat wereldtop veroveren met haar idee voor inclusieve speeltuinen

28 oktober 2018

In Den Haag vindt van 17 tot 20 oktober de One Young World Summit plaats. Hier komen 1800 jongeren uit 190 landen samen om ideeën uit te wisselen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Rajae Arahiri (28) is een van die jongeren en zij wil samenspelen tussen kinderen met en zonder een (fysieke) beperking stimuleren.

Rajaes wens om kinderen door spelen met elkaar te verbinden komt voort uit de ervaringen die zij heeft met haar eigen broertje, die in een rolstoel zit. Buitenspelen lijkt namelijk vanzelfsprekend, maar is dat niet als je een beperking hebt. Dat is jammer, want spelen, buitenspelen en samen spelen met andere kinderen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Maar de huidige speeltuinen zijn niet of nauwelijks ingericht op kinderen die een beperking hebben. Dat moet anders, vindt Rajae. En daarom wil ze in de toekomst van alle speeltuinen inclusieve speeltuinen maken.

“Een inclusieve speeltuin isniet alleen toegankelijk voor alle kinderen, hij moet ookbeschikken over voorzieningen waardoor alle kinderen er daadwerkelijk in kunnen spelen,” zegt Rajae. Bijvoorbeeld door aangepaste speeltoestellen, maar je kunt ook denken aan moderne technologieën zoals Augmented Reality en Virtual Reality. Op die manier kunnen kinderen die fysiek dusdanig beperkt zijn dat ze niet kunnen rennen, klimmen, schommelen etc., toch meedoen aan het spel.

Via het Scholarship Programma van Shellkrijgt Rajae de mogelijkheid om haar ideeënen plannen de wereld in te helpen en hopelijk in de toekomst te kunnen realiseren. Investeren in een betere toekomst helpt mensen samenbrengen, is de visie van Shell. Ambitieuze en bevlogen mensen als Rajae kunnen een grote maatschappelijke impact maken en dus is het belangrijk dat zij geholpen worden hun vleugels uit te slaan.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Aangepast judo is weer mogelijk!

Filmtip: ‘In Front of the class’

Eerste Paralympische game komt eraan!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×