Direct door naar content
Overweldigende EK-zege voor Nederlands rolstoelrugby team afbeelding nieuwsbericht

Overweldigende EK-zege voor Nederlands rolstoelrugby team

30 oktober 2018

Het Nederlands rolstoelrugby team won op zondag 14 oktober met een overtuigende winst van Zwitserland. Dit kwalificeert Nederland voor meedoen in de A-klasse in 2019.

In 2013 stond het team nog in de kinderschoenen en nu speelt het op het hoogste Europese niveau. Middels een intensief trainingsprogramma is Gehandicaptensport Nederland erin geslaagd in een paar jaar tijd een absoluut topteam neer te zetten dat niet meer weg te denken is uit de wereld van de rolstoelrugby. Daarnaast is het, met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, ook nog eens het jongste team aan de mondiale top. Een hele prestatie dus, op meerdere fronten!

De Nederlandse rolstoelrugbyers overtroffen in dit EK alle verwachtingen door door te stoten naar de A-klasse. Het doel was namelijk slechts om hun B-status te handhaven. In de halve finale wist bondscoach Jacqueline Pot een achterstand knap om te buigen in de overwinning die het team naar de finale bracht, welke zij vervolgens ook nog overtuigend wonnen. Nu kunnen de rugby’ers zich dus op gaan maken voor het EK in 2019, waar ze ongetwijfeld hun uiterste best zullen doen de zegetocht voort te zetten. Want na twee Europese titels in een jaar smaakt het natuurlijk naar meer.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: