Direct door naar content
Zo ontmoet je andere sporters met en zonder beperking! afbeelding nieuwsbericht

Zo ontmoet je andere sporters met en zonder beperking!

03 november 2018

Als je een verstandelijke beperking hebt, wil je net als ieder ander nieuwe mensen ontmoeten. Sport en bewegen is ideaal om andere sporters te leren kennen. Toch komt het daar bij veel sporters met een verstandelijke beperking niet van. Tijd om daar verandering in te brengen!

Sport jij al bij een club? Dan heb je vast al gemerkt hoe leuk het is om samen te sporten. Meestal sport je niet alleen met sporters zoals jij, maar ook met mensen zonder beperking. Dat is niet alleen leuk, maar voor jou en die ander ook leerzaam. Samen sporten zorgt namelijk ook dat die ander jou meer gaat respecteren zoals jij bent. En dat wil jij toch ook?!

Nu vraag jij je misschien af: hoe gaat dat dan? We hebben een aantal voorbeelden voor je die andere sporters zoals jij vaak hebben genoemd in een onderzoek:

1. Samen sporten op hetzelfde veld of in dezelfde zaal
Ook als je in een apart team sport, kun je nog sporters tegenkomen die geen beperking hebben. Bij een voetbalclub traint op het veld naast je misschien wel een gezellig jeugdelftal, waar je na je training even een praatje mee kunt maken. 

2. Samen trainen
Er zijn ook sporten waarbij jij samen met mensen zonder beperking sport. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan individuele sporten die je in een groep doet, zoals boksen of dansen. 

3. Evenementen
Vaak worden ook evenementen georganiseerd waar jij samen met sporters zonder beperking aan mee kunt doen. Vind jij wielrennen bijvoorbeeld helemaal te gek? Dan worden daar vaak speciale koppelkoersen gereden waarbij jij samen met een renner zonder beperking rijdt. 

4. Gezamenlijke activiteiten op de club
Bij veel clubs worden genoeg activiteiten georganiseerd die voor iedereen zijn: een bbq aan het einde van het seizoen, een bingo-avond of iets actiever zoals een fiets- of wandeltocht. 

5. De kantine
De beste plek waar je je clubgenoten met en ander zonder beperking tegenkomt is natuurlijk de sportkantine. Na het sporten kun je in de kantine lekker ontspannen met een biertje of frisje in de hand en gelijk een praatje maken met een clubgenoot. Spreek ze gewoon aan! Ze bijten echt niet. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: